Zeytinyağı fiyatları açıklandı!

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 yılı için zeytinyağı fiyatını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Zeytinyağı fiyatları açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, titiz çalışmalar sonucu 2023-2024 yılı için zeytinyağı fiyatını belirlediklerini açıkladı. 

Zeytinyağı insan sağlığı açısından büyük öneme sahip, bu yüzden halk arasında ‘Ölümsüzlük yağı’ olarak adlandırılıyor. Ancak zeytinyağı son aylarda yüzde 77,7 oranında fiyat artışına gidilmişti.

Başkan Hilmi Sürek, iç ve dış piyasalardaki gelişmeleri dikkate alarak bir fiyat belirlediklerini şu sözlerle ifade etti; ‘Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği; ülke, bölge ve zeytinyağı üreticileri için önemli bir güçtür. Tariş, her sezon olduğu gibi bu sezon da tüm kaynaklarını ortaklarının ürününü en iyi şekilde değerlendirmek için kullanacaktır. Belirlediğimiz ürün alım fiyatında kooperatiflerimizden gelen fiyat değerlendirmeleri en önemli kriter olurken, rekolte miktarları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeleri de dikkate aldık.’

2022-2023 Türkiye zeytinyağı rekoltesinin 421 bin ton ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını ve üreticinin alın terinin karşılığı alması için belirlenen fiyatın 295 TL olarak uygun görüldüğünü vurgulayan Sürek; ‘İçinde bulunduğumuz sezonda, kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır. Her zaman olduğu gibi birliğimizin en önemli hedefi üreticiden aldığı kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmaktır.’ dedi.