ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ 15 GÜNDÜR KAYIP

Adana'nın Kozan ilçesinde 15 gün önce evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan ve en son Yahyalı maden yolunda görülen 17 yaşındaki zihinsel engelli İbrahim Yılmaz için arama kurtarma ekipleri seferber oldu.

ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ 15 GÜNDÜR KAYIP

Kozan ilçesine bağlı Turgutlu Mahallesi'nde 11 Eylül Cumartesi günü yengesi Fatma Yılmaz’ın jandarmaya kayıp ihbarı ile zihinsel engelli İbrahim Yılmaz'ın (17) bulunması için özel eğitimli köpekler ve ulaşılamayan bölgelerde drone ile Jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yüreğir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (YAKUT), Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği (SAR), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekipleri, Kardeşe Vefa Derneği Arama Kurtarma ekibi (ANDA) arama çalışması başlattı.

Kayıp zihinsel engelli gencin, son olarak Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde maden yolunda görüldüğü iddia edildi. Köylü bir kadının burada “Kendi kendine konuşan, bir çocuk buralarda dolaşıyordu. Ben de ekmek verdim, yine kendi kendine mırıldanarak uzaklaştı” dediği öğrenildi.

Arama kurtarma gönüllüleri de Kozan’da özellikle ormanlık alanlarda aramalara yoğunlaşıldığını belirterek, "Jandarma ekipleri ile çalışmalar yapıyoruz. Dağlarda arama yaptık. Gördüğümüz çobanlarla konuştuk. Şimdi evlerde ve araçlarda bilgilendirme yapıyoruz” dedi. Arama çalışmaları Adana ve Kayseri arasında daha da genişletildi.

Zihinsel engelli olan 17 yaşındaki İbrahim Yılmaz’ın anne ve babasının vefat ettiği, 3 kardeşiyle birlikte dayısı Resul Yurdadoğ ile yaşadığı öğrenildi.

Özel haber Dilek Bayram