Zincir marketlerde ortalığı karıştıracak iddia - Boykotu fırsat mı bildiler?

Zincir marketler enflasyonla mücadele kapsamında art arda indirime gidileceğini duyurmuştu ancak uygulama kısa sürdü. Marketlerin boykot kararını da fırsat bilerek özellikle yerli üretim olan ürünlere zam uyguladığı iddia edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Zincir marketlerde ortalığı karıştıracak iddia - Boykotu fırsat mı bildiler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat enflasyonla mücadelede zincir marketlere indirim kampanyası çağrısında bulunmuştu. Çağrılar üzerine marketler art arda indirim kampanyası ve sabit fiyat uygulamasına gidileceğini duyurmuştu. Marketlerin boykot kararını da fırsat bilerek özellikle yerli üretim olan ürünlere zam uyguladığı iddia edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Zincir marketlerde ortalığı karıştıracak iddia - Boykotu fırsat mı bildiler?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat gıda perakendecilerine indirim çağrısında bulunarak, ‘Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz’ demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bolat'ın çağrısını yineleyerek, ‘Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

Gıda Perakendecileri Derneği verilerine göre, 2022 sonu itibarıyla Türkiye'nin gıda perakendesi pazarı toplam büyüklüğü 1.6 trilyon TL, marketlerin yer aldığı organize kanalın büyüklüğü ise 550 milyar TL seviyesinde bulunuyor.

Söz konusu çağrıların üzerine zincir marketler Kasım ayı sonuna kadar süreceği belirtilen fiyat sabitleme ya da indirim kampanyaları yapacağını duyurmuştu. Ancak marketlerin kararı kısa sürdü. 

İddialara göre marketler Kasım sonuna kadar uygulanması beklenen indirimi sürdüremedi. Ürünlerinde fiyat güncellemesine giden marketlerin özellikle boykot kararını fırsat bilerek yerli üretim olan ürünlere ciddi oranda zam uyguladığı belirtildi.

Zam iddiaları ‘Marketler acısını çıkarıyor’ yorumunu beraberinde getirdi.