Boykot Ediliyordu… - Zam Geldi!

İsrail soykırımı sebebi ile Türkiye'de uzun zamandır boykot edilen dünyaca ünlü Kahve zinciri Starbucks'a zam geldi. Gelen zamla birlikte bakın fiyatlar nasıl oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Boykot Ediliyordu… - Zam Geldi!

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot edilen dünyaca ünlü kahve zinciri markası Starbucks ürünlerinde zam geldi.

Yapılan protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan Starbucks’ın geliri Ocak – Mart döneminde azalmış, yıllık bazda yüzde 2 azalışla yaklaşık 8,6 milyar dolara gerilemişti. 2020 yılından bu yana ilk düşüşünü kaybeden Starbucks mağazalarının trafiği de yüzde 6 azaldı. Gelirlerinde düşüş yaşayan dünyaca ünlü kahve zinciri Türkiye fiyatların da bu yıl ikinci kez zam yaptı.

Ne olmuştu?

Kayseri’de de İsrail’i protesto etmek amacıyla Starbucks şubelerinde boykotlar uzun bir süre devam etti. Bunlar arasında Forum AVM Starbucks önünde toplanan bir grup, soykırım olarak nitelendirilen İsrail – Gazze savaşı için kanlı bir eyleme imza atmıştı.

Kayseri’de yapılan kanlı protesto vatandaşlar arasında oldukça ilgi görmüştü. Bu sebeple Starbucks’ın gelirlerinde düşüş olması Kayserili vatandaşları sevindirirken ‘Protestolar demek ki işe yarıyor’ yorumlarını beraberinde getirdi.

Yapılan Zam Ürünlere Nasıl Yansıdı?

Starbucks bu yıl ürünlerine ikinci kez zam uyguladı. Küçük boy filtre kahvenin fiyatı 60 TL iken, gelen zam ile birlikte 70 TL oldu. Uygulanan bu zamla birlikte mağazada bulunan tüm ürünlere 10 TL zam ücreti yansıdı.

Boykot Ediliyordu… - Zam Geldi!