Dünyanın en pahalı baharatı Kayseri'de ne kadar?

Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safranın fiyatı altın ile yarışıyor. Hem gıda sektöründe hem de endüstriyel alanlarda kullanılan safranın, Kayseri'de fiyatı ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Dünyanın en pahalı baharatı Kayseri'de ne kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safran, İspanya, İran ve Hindistan gibi ülkelerde yetiştiriliyor ve değeri nedeniyle fiyatı altın ile yarışıyor. Birçok yemekte renk ve aroma vermek için kullanılan bu baharat, aynı zamanda sağlık açısından da faydası bulunuyor. Kayseri’de bulunan baharatçılarda ise safranın fiyatı merak konusu oldu.

Dünyanın en pahalı baharatı Kayseri'de ne kadar?

Bir avuç safran bir gram altın ediyor

Safran, nadir bulunan ve yılda sadece bir kez hasat edilen çiçeklerden elde edilen bir baharat olmasıyla tanınıyor. Gıda, boya ve ilaç sanayinde yaygın olarak kullanılan bu baharat, üretimindeki zorluk, nedeniyle yüksek fiyata satılıyor. İnternette kilosu 600 bin liraya kadar satılan safran, 4 gramı bir gram altının değeriyle aynı seviyeye geldi.

Safranın, 1 kilograma ulaşabilmesi için ise 450 bin çiçek toplanması gerekiyor. Kayseri’de uzun yıllar aktarlık yapan bir vatandaş, Kayseri’de safran almak isteyenlerin sadece 3-5 gram aldıklarını söyledi. Kayseri’deki fiyatının ise 80 – 100 bin TL arasında olduğunu belirtti.