Kayseri'de ATM'lerdeki Bu Değişiklik Bakın Ne?

Günlük hayatta sık sık kullanılan ATM'ler de önemli bir değişiklik yaşandı. Yapılan bu yeni değişim bakın ne için yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de ATM'lerdeki Bu Değişiklik Bakın Ne?

Günlük hayatta sık sık kullanılan ATM’ler de değişiklik yaşandı. Kayserili vatandaşlar ATM’lerde yaşanan bu değişikliğin sebebini araştırıyor.

Banka hesaplarına sahip olanların sayısı her geçen gün artarken, bankalar ATM’lerde yeni bir değişiklik yaptı. Online bankacılık hizmetleri artık ATM’lere başvuruyu azaltsa da, vatandaşlar sık sık para çekme işlemleri için ATM’leri kullanıyor. Birçok banka, şube sayısınız azaltarak evden çalışma sistemine geçiş yapmasıyla birlikte, şubelerin iş yükünü azaltmak için para çekme ve yatırma limitlerinde yeni düzenlemeye gidildi. Belirlenen tutarın altında kalan miktarların artık şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmiyor. Bu işlemler sadece ATM’ler aracılığı ile yapılabiliyor.

Kayseri'de ATM'lerdeki Bu Değişiklik Bakın Ne?

ATM’de yapılan değişiklik bakın ne?

Son günlerde ATM’lerde işlem yapan vatandaşlar, yapılan bu değişikliğin sebebini merak ediyordu. ATM’lerde bulunan tuşların üzerine yapılan çelik korumalar vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Yapılan bu değişikliğin sebebini araştırmaya başlayan vatandaşlar ise bir yanıt alamadı. İlgili birimlerle yapılan görüşmeler sonrasında, dolandırıcılık sebebiyle bankaların müşterilerini koruma altına aldığı ortaya çıktı. ATM’lere yerleştirilen gizli kameralarla bilgileri kopyalayan dolandırıcılara karşı alınan bu önlemde, şifrelerin görünmesine engel oluyor. Yapılan bu demirden kapanlar, sırada bekleyen insanlarında şifreyi görmesine engel oluyor.

Kayseri'de ATM'lerdeki Bu Değişiklik Bakın Ne?