Kayseri'de de Şubesi Bulunan Ünlü Kuruyemişçi İflas Etti

Türkiye'nin dört bir yanında 200'den fazla şubesiyle bilinen ve Kayseri'de de faaliyet gösteren ünlü kuruyemiş markası, mali sıkıntılarla boğuşarak mahkeme kararıyla iflas etti. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de de Şubesi Bulunan Ünlü Kuruyemişçi İflas Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin dört bir yanında 200'den fazla şubesiyle bilinen ve Kayseri'de de faaliyet gösteren ünlü kuruyemiş markası, milyonlarca borcuyla boğuştuğunu ve çalışanların maaşlarını ödeyemediğini ortaya koyarak, mahkeme kararı ile iflas etti.

Türkiye ekonomisinin genelindeki zorluklar piyasadaki işletmeleri etkilemeye devam ediyor. Özellikle pandemi sonrası ekonomik toparlanma sürecinde yaşanan yavaşlama ve talep daralması, birçok sektörde gelirlerin azalmasına ve maliyetlerin artmasına neden oldu.

Şirketin 400 milyon TL'ye kadar borcu olduğu belirtilirken, 3 yıl önce konkordato ilan etmesine rağmen mali sıkıntılarla başa çıkamadığı görüldü. Mahkeme kararıyla iflas eden şirket, 200'den fazla şubesini tek tek kapatma kararı aldı.

150 şubesi daha önce kapatılmıştı

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin dün görülen duruşmasında, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verildi. Şirketin 150'ye yakın şubesi daha önceden kapanmışken, alınan kararla birlikte 50 şubenin daha kapatılacağı duyuruldu.
Maksul Gıda'nın iflasıyla birlikte, yaklaşık 200 çalışanın aylardır maaş alamadığı ve yeni iş arayışına girdiği belirtildi. Şirketin ekonomik sıkıntıları, Türkiye genelinde birçok şubesinin kapanmasına ve çalışanların zor durumda kalmasına neden oldu.