Kayseri'de Dernek Açtılar! – Tepkilerin Odağı Oldular

Sosyal medya platformlarında Kayseri gündeme geldi. Kayseri'de açılan Suriyeliler Ensar Derneği sosyal medyanın gündemine otururken, tepkilerin de odağı oldu. Peki, dernek yeni mi açıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Dernek Açtılar! – Tepkilerin Odağı Oldular

Kayseri’de açılan Suriyeliler Ensar Derneği sosyal medyanın gündemine otururken, tepkilerin de odağı oldu.

Kayseri’de ‘Suriyeliler Derneği açıldı’ haberi çığ etkisiyle yayıldı. Yetkililerle yapılan görüşmeler neticesinde Kayseri’de derneğin yeni açılmadığı, 2015 senesinden bu yana faaliyette olduğu öğrenildi.

Kayseri'de Dernek Açtılar! – Tepkilerin Odağı Oldular

Sosyal medya da yankı uyandıran Suriyeliler Derneği, ‘Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği’ olarak 2015’te faaliyete geçti. Derneğin 2015 yılında Kayseri Valiliği ve AFAD birimlerinin tavsiyesi üzerine, Türkler ve Suriyeliler ortaklığında kuruldu. Dernek kamu kurumları ile Suriyeliler arasında köprü vazifesi yapıyor. Bunun yanında birde Sosyal Uyum ve Gençlik derneği bulunuyor. Dernek yetkilisi ile yapılan görüşme de, ‘Sosyal Uyum Derneği 4 sene önce Kayseri’de açıldı. Fakat sadece Suriyeliler için açılmış bir dernek değil. Mülteci gençlerin iş veya eğitim sürecine uyumluluk sağlamasında kolaylık sağlayan bir dernek. Kayseri’de Suriyeliler Derneği olarak resmiyette Ensar Derneği ve Uyumluluk Derneği olmak üzere iki dernek var diyebiliriz’ ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada yeni açılmış gibi lanse edilen haberleri yalanlayan bu açıklamalar sonucunda Kayseri’de iki adet resmi Suriyeliler Derneği bulunduğu açıklanmış oldu. Bunun yanında edindiğimiz bilgilere göre iki tane Afgan yardımlaşma derneği, Irak Türkmenleri ve Suriye Türkmenleri dernekleri de bulunuyor.