Kayseri'nin komşusundan 1000 sanatçı!

Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana'da bugün düzenlenen 12'nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile başladı. Komşuda başlayan büyük festivale Adana'dan 1000 sanatçı katılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'nin komşusundan 1000 sanatçı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bugün düzenlenen 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile büyük festival başladı. Büyük festivale Kayseri’nin komşusu Adana’dan 1000 sanatçı katılacak.

Adana’da 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile büyük festival başladı. Adana'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkaran karnaval, yerli ve yabancı turistler için de cazip bir destinasyon oluşturuyor. Etkinlikler, konserler ve sanatsal faaliyetlerle dolu bu festival, şehrin sosyal ve kültürel hayatına önemli bir katkı sağlıyor.  

Adana Kayseri’ye 326 km uzaklıkta bulunuyor. Kayserili vatandaşlar günü birlik araçlarıyla karnavala gidecekleri gibi karnavala diğer gün de katılmak isteyen vatandaşlar tarafından da adana otellerinde de yoğunluk yaşanıyor.

Bugün düzenlenen festivalde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’dan 10 Kasım’a kadar 16 farklı şehirde, 8 aya yayılmış bir kültür-sanat maratonuyla ülkeye adeta bir festival iklimi yaşatacak. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşecek etkinlikler aracılığıyla Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliği ışığında herkese görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyim yaşatılacak.

Kültür Yolu Festivali hangi illerde yapılacak?

13-21 Nisan tarihleri arasında Adana, 25 Mayıs-2 Haziran arası Şanlıurfa, 1-9 Haziran arası Bursa, 8-16 Haziran arası Samsun, 22-30 Haziran arası Trabzon, 29 Haziran – 7 Temmuz arası Van, 3-11 Ağustos arası Nevşehir, 17-25 Ağustos arası Erzurum ve 31 Ağustos – 8 Eylül arası Çanakkale, 14-22 Eylül tarihleri arası Gaziantep, 21 Eylül’de Ankara ve Konya her ikisi de 29 Eylül’de sona erecek. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul, 12-20 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır, 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İzmir ile devam edip 2-10 Kasım tarihleri arasında ise Antalya.

Öte yandan Portakal Çiçeği Karnavalı konser listesi ise şu şekilde;

13 Nisan Cumartesi  – Fatma Turgut 
14 Nisan Pazar  – Emir Can İğrek 
15 Nisan Pazartesi – Haluk Levent 
16 Nisan Salı  - Gökhan Tepe 
17 Nisan Çarşamba – Mert Demir 
18 Nisan Perşembe – Ferhat Göçer 
19 Nisan Cuma – Tuğba Yurt 
20 Nisan Cumartesi – Murat Boz 
21 Nisan Pazar – Köfn 

Konserlerin her akşam saat 21:00 da başlaması planlanıyor.