Kayseri'nin tercihi lüks oldu!

Türkiye'nin meşhur markası Çitlekçi 81 ilin kuruyemiş haritasını çıkardı. Kuruyemiş tüketiminde dünyada 5. sırada olan Türkiye'de illerin tercihi ne oldu, Kayseri neyi tercih ediyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'nin tercihi lüks oldu!

Türkiye’nin meşhur markası Çitlekçi 81 ilin kuruyemiş haritasını çıkardı. 81 ilin tartışmasız lideri ve 85 milyon vatandaşın ortak tercihi kavrulmuş siyah tuzlu çekirdek olurken, bazı iller ise tercihleriyle şaşırttı. Peki Kayseri neyi tercih etti? İşte detaylar…

Kuruyemiş ülkemizde severek tüketilen besinler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çok tüketimi olduğunda da zararlı olan kuruyemişler fazla tüketildiğinde zaman zaman zararları da bulunmaktadır. Genel olarak kuruyemişleri faydalı olduğu toplum tarafından da bilinmektedir.

Türkiye, kuruyemiş tüketiminde dünya sıralamasında beşinci sırada yer alıyor. Türkiye’de ünlü bir marka olan Çitlekçi’nin hazırladığı il il kuruyemiş haritası, 81 ildeki tercihleri ve sürpriz lezzetleri ortaya koyuyor. Peki il il kuruyemişte tercihlerimiz neler? 81 ilin tartışmasız lideri ve 85 milyon vatandaşın ortak tercihi Kavrulmuş Siyah Tuzlu Çekirdek olurken, bazı iller tercihleri ile şaşırttı.

Çitlekçi’nin elde ettiği verilere göre kuruyemiş tüketiminde en ilginç il mesir macunu tüketimi ile Osmaniye oldu. Bitlis ilk sırada Kudüs Hurmasını tercih ederken, Bingöl ve Gümüşhane kavrulmuş badem içi tüketmeyi tercih ediyor. Aydın ve İzmir’in tercihi Antep fıstıklı sütlü çikolata olurken, Çankırı ve Bayburt’un ilk tercihi Kaju oldu. Kuruyemişte Ankara’nın, Kocaeli’nin, Kayseri’nin, Kırşehir’in, Karabük’ün, Bartın’ın, Muş’un, Iğdır’ın, Ardahan’ın, Hakkâri’nin ilk tercihi ise Lüx karışık kuruyemiş oldu.

Türkiye genelinde kuruyemişte ikinci tercih kavrulmuş siyah tuzsuz çekirdek olurken, bazı illerin tercihi ise çok çeşitli oldu. Aydın ili ikinci tercih olarak Antep Fıstıklı Sarma Sadrazam’ı tercih ederken, Bursa, Antalya, Konya, Yozgat, Eskişehir Trabzon, Tokat, Balıkesir, Sivas, karışık kuruyemiş yemeyi tercih etti. Kocaeli, Adana, Gaziantep, Kastamonu, Mersin, Van ve Ordu’nun ikinci tercihi Kaju olurken, Erzurum’un ikinci tercihi Badem oldu.

Kayseri'nin tercihi lüks oldu!

Kavrulmuş Siyah Tuzlu Çekirdeği tercih eden iller ise; İstanbul, Bursa, Antalya, Samsun, Adana, Konya, Erzurum, Diyarbakır, Zonguldak, Sakarya, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Bolu, Muğla, Yozgat,  Gaziantep, Eskişehir, Trabzon, Tokat, Balıkesir, Sivas, Kastamonu, Mersin, Van, Çanakkale, Malatya, Hatay, Ordu, Denizli, Düzce, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Giresun, Amasya, Yalova, Kırıkkale, Sinop, Erzincan, Çorum, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Artvin, Kars, Mardin, Isparta, Edirne, Rize, Şırnak, Batman, Adıyaman, Uşak, Niğde, Karaman, Ağrı, Siirt, Burdur, Tunceli, Kilis.