Kayserililer iklim değişikliğine ne diyor? - Anadolu Haber Sokakta

Birinci cemre havaya, ikinci cemre suya düştü. Kış aylarının kısa sürmesiyle birlikte iklim değişikliği kendini daha fazla göstermeye başladı. Bakın Kayserililer bu durum hakkında ne düşünüyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri Haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer iklim değişikliğine ne diyor? - Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İklim değişikliği tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken bu sene Türkiye'de de kış sezonu mevsim normallerinin üzerinde geçti. Kayseri'den beklenen kar yağışı miktarı geçtiğimiz yıllarla karşılaştırdığımızda oldukça düşüktü. 

Meteoroloji uzmanları cemrelerin düşmesinden sonra kar yağışının olmayacağını dile getirirken bu durum başta çiftçiler olmak üzere bütün vatandaşı korkutmaya başladı.

Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak Kayserili vatandaşlara iklim değişikliği hakkındaki düşüncelerini sorduk.

İşte cevaplar;
Bir vatandaş kıtlık olacağını dile getirerek 'Ortalık zaten pahalı, gücümüz hiçbir şeye yetmez, Allah sonumuzu hayır etsin' dedi.

Soru yönelttiğimiz başka bir vatandaş bu durumun kıyametin alameti olduğunu ifade ederek 'Kıyametin alametleri akşam sabah kopacak, inşallah temizleneceğiz komple, Yağmur bile yağmaz oldu. Başımızdakiler çok büyük musibet, Allah sonumuzu hayır eder inşallah' dedi.

Genç bir vatandaşa sorduğumuzda durumdan memnun olduğunu dile getirerek 'Çok güzel oldu benim açımdan, ben yaz aylarını daha çok seviyorum, daha sıcak oluyor, iyi oluyor. Kışla pek aram yok, sıcak havalar güzel, insanlar iyi oluyor' dedi.

Bir vatandaş sanayileşmenin ve araba sayılarının arttığını söyleyerek 'Bunlar küresel ısınmaya arttırıyor' dedi. Çiftçilikle uğraştığını söyleyen genç, bu yılun bereketli olmadığını ifade etti. 'Dünyada kelebek kanadını çırpsa bizde fırtına oluyor. O yüzden bu durumda ülkemizi en kötü şekilde etkileyecek' dedi.