Naci Görür'den son dakika Deprem açıklaması!

Bugün saat 18:11 itibariyle Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aksaray, Niğde, Yozgat, Samsun Sivas ve Kayseri'den de hissedilen deprem, korku ve paniğe neden oldu. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Naci Görür'den son dakika Deprem açıklaması!

Bugün saat 18:11 itibariyle Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aksaray, Niğde, Yozgat, Samsun Sivas ve Kayseri'den de hissedilen deprem, korku ve paniğe neden oldu. Deprem uzmanı Naci Görür, Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası açıklamada bulundu.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X hesabından, 'Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir.  Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir. Sevgiyle' ifadelerini kullandı.