Özel Çocuklara Adanmış Bir Hayat…

Bugün Kayseri Anadolu Haber olarak özel eğitim gönüllüsü Alev Çağlıkantar ile bir aradayız. Alev Hanım, 25 yıllık ticaret hayatının ardından özel gereksinimli çocuklara adanmış bir yaşam sürdürüyor. Sürecin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özel Çocuklara Adanmış Bir Hayat…

Bugün Kayseri Anadolu Haber olarak özel eğitim gönüllüsü Alev Çağlıkantar ile bir aradayız. Alev Hanım, 25 yıllık ticaret hayatının ardından özel gereksinimli çocuklara adanmış bir yaşam sürdürüyor. 

Alev Hanım, 54 yaşında ve 25 yıllık bir ticaret geçmişine sahip. Ancak bir dönüm noktasında, ailesinin yeni doğan bir bebeğin özel gereksinimli olduğunu öğrenince, bu alana ilgi duymaya başladı. İlk olarak bebeğinin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandıktan sonra, özel gereksinimli çocuklar için neler yapabileceğini araştırmaya başladı. Devlet okullarının özel sınıflarında görev almaya başladı ve sonrasında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışmaya devam etti.

Yaklaşık 35 yaşında bu sürece başlayan Alev Hanım, devlet okullarında özel sınıflarda 4 yıl görev yaptıktan sonra, çocukların yeteneklerini keşfetmeye ve geliştirmeye yönelik yeni etkinlikler düzenlemeye başladı. Bir öğrencisinin resim yeteneğini keşfederek onu uluslararası yarışmalara yönlendirdi.

Rehabilitasyon merkezlerine kayıt sürecinin detaylarını anlatan Alev Hanım, çocukların özel eğitime başlaması için rapor alınması gerektiğini ve devletin bu eğitimi ücretsiz olarak sağladığını belirtti. Ailelerin çocuklarını bu merkezlere kaydettirmeleriyle birlikte çocuklar özel eğitime başlayabiliyorlar.

Her çocukla birebir ilgilendiğini söyleyen Alev Hanım, rehabilitasyon sürecinde bireysel eğitimlerin yanı sıra grup eğitimlerinin de önemli olduğunu vurguladı. Özellikle çocukların güvenini kazanmanın ve samimiyetin önemine değindi.

Alev Hanım, özel gereksinimli çocuklarla karşılaşıldığında nasıl davranılması gerektiğine dair de önerilerde bulundu. Her çocuğun farklı olduğunu ve hislerinize güvenmenin önemli olduğunu belirterek, yardım etmenin yanı sıra dinlemek ve sakinleştirmek için çaba sarf etmenin önemini vurguladı.

Son olarak, Alev Hanım yaşadığı deneyimleri içeren bir kitap yazma sürecinde olduğunu ve bu kitabın topluma ilham vereceğini düşündüğünü ifade etti. Alev Hanım, binlerce çocuğa dokunmuş olmanın verdiği mutlulukla, bu işi severek yapmaya devam edeceğini belirtti.