Su Faturalarında İndirim Yapılacaktı, Neden Uygulanmadı?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, yerel seçim öncesi suya yüzde 30 indirim uygulanacağını duyurmuştu. Ancak beklenen indirimin faturalara yansımadığı görüldü. Neden yansımadığına ilişkin detaylar Kayseri bültenimizde...

Su Faturalarında İndirim Yapılacaktı, Neden Uygulanmadı?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi bir konuşmasında vatandaşlara müjde vermiş, suya yüzde 30 indirim uygulanacağını duyurmuştu. Yüzde 30'luk indirim haberi öncesi, başka bir konuşmasında da suya yüzde 20'lik indirim uygulanacağı sözünü veren Büyükkılıç,  Kayserililere toplamda yüzde 50 indirim müjdesi vermişti. 

Su Faturalarında İndirim Yapılacaktı Neden Uygulanmadı

Kayseri halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılanan indirim, üzerinden iki dönem geçmesine rağmen faturalara yansımayınca vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Faturalarda umduğu indirimi bulamayan Kayserililer, yetkililerden de bir açıklama gelmeyince kafalarında soru işaretleriyle kalmıştı.

Su Faturalarında İndirim Yapılacaktı Neden Uygulanmadı

Kayseri halkının kafasında soru işareti oluşmasına neden olan indirim karmaşası bugün çözüldü.

Yerel Seçimler sonrası, yeni dönemde ilk defa toplanan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, dün gerçekleşen toplantı da askıda kalan konuları görüşerek karara bağladı.

Başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleşen yeni dönem meclis toplatısında, su ücretine yapılması beklenen yüzde 30 indirim talebi karara bağlandı. 

Su Faturalarında İndirim Yapılacaktı Neden Uygulanmadı

Kayseri halkı tarafından büyük bir umutla beklenen yüzde 30'luk indirimin önümüzdeki dönemde faturalara yansıması bekleniyor. 

Su Faturalarında İndirim Yapılacaktı Neden Uygulanmadı

Hayvancılıkla Uğraşanlara Müjde

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönem ilk toplantısında, hayvancılıkla uğraşan kişiler içinde güzel bir haber çıktı. Toplantıda verilen karara göre, hayvancılıkla uğraşanların tahakkuk edecek su faturalarının yüzde 50'sinin belediye tarafından karşılanmasının devam etmesi onaylandı. 

Konuyla iligili Başkan Büyükkılıç şu sözlere yer verdi, Kamuoyuna açıklamış olduğumuz 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sene sonuna kadar suya yüzde 30 indirimi ekliyoruz. TEFE,TÜFE'yi sabitledik. Şimdi de yüzde 30 indirim kararı aldık. Yeni tarife yıl başına kadar geçerli.'