Toplu ulaşım araçları temiz mi? Anadolu Haber Sokakta!

Kayseri'de otobüs, tramvay gibi toplu ulaşım araçları sıkça kullanılıyor. Salgın hastalıklar nedeniyle hijyenin öneminin daha çok arttığı son dönemlerde bu toplu ulaşım araçlarının temizliği de önem arz ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Toplu ulaşım araçları temiz mi? Anadolu Haber Sokakta!

Salgın hastalıklar son birkaç yıldır ülke gündemini koruyor. Bu kapsamda toplu ulaşım araçlarının temizliği de daha çok önem arz ediyor. Peki Kayserili vatandaşlar toplu ulaşım araçlarının temizliği konusunda ne düşünüyor? 

Verilen cevaplar

-    Otobüslerin içi pek temiz diyemem ama tramvay konusunda da gerçekten oldukça temiz. Otobüsleri biraz daha temiz yapsalar daha iyi olur herkes bir yeri tutuyor, bir yerde oturuyor. Hasta olan var. O yüzden biraz daha temizliğe özen gösterilmesini düşünüyorum açıkçası.

Toplu ulaşım araçları temiz mi? Anadolu Haber Sokakta!

-    Ben son durakta iniyorum. Son duraklarda hiç temizlik yapılmıyor. Direk ikinci tura başlanıyor. bencede tramvayda yine temiz oluyor ama otobüslerin temizlenmesi lazım bence de.

Toplu ulaşım araçları temiz mi? Anadolu Haber Sokakta!

-    Herhangi bir şehirde çok yeterli değil açıkçası sadece burası için konuşmak doğru olmaz. Genel olarak aslında koltuk kılıflarının imkan dahilinde iki haftada bir değiştirilmesi en azından toplum sağlığı açısından daha temiz bir ulaşım aracı oluşur. 

-    Dikkatimi fazla çekmedi ama biraz daha temiz olsa iyi olur. Salgın dönemi hasta vatandaş da fazla. O konuda biraz daha dikkat edilirse iyi olur. 

-    Toplu taşıma kullanıyorum bence temiz. 

Toplu ulaşım araçları temiz mi? Anadolu Haber Sokakta!

-    Vallahi temizlik yok. 

-    Temiz olmadığını düşünüyorum. Eskiden dolmuşlar vardı ya onlar gibi aynı. Bu yüzden sık sık denetlenebilir. 

-    Belediye denetim ekiplerinin işini düzgün yapmasını isterim. Onlar işini düzgün yaparsa toplu taşıma aracını kullanan yöneten veya sahiplenen temizliğini düzgün yapar.

-    Toplu taşıma kullanıyorum tramvayın temizliği güzel.

Toplu ulaşım araçları temiz mi? Anadolu Haber Sokakta!

-    Bence toplu ulaşım araçlarının genel temizliği yapılıyor ama böyle hijyenik şekilde hizmet verdiklerini ben düşünmüyorum. Mesela ben genellikle otobüs kullanıyorum. Hafta sonları tramvay kullanıyorum. Hem yoğun oluyor. Böyle gribal enfeksiyon açısından sıkıntılı. Hem de hijyenik temizliğinin yapıldığını da düşünmüyorum ben. Baktığımda o el tutacak yerler falan. Genellikle temiz olmuyor. Garajdaki mevcut imkanla değerlendirilerek bir dolu bir boş şeklinde hizmet verebilir. O şekilde de bir lokal çözüm olabilir ama günlük en azından mesai bitiminde temizliği tam olarak hijyenik olarak yapılırsa daha güzel olur. Şu anda mesela temizlik bildiğim kadarıyla sadece organize istasyonunda yapılıyor. En son istasyon olduğu için. Bir ekipte İldem istasyonuna ya da Kumsmall son durağına yapılabilir. O zaman ne olur? Her seferinde temizlenmiş olur. Yani genel temizliği mesai bitiminde yapılabilir ama. Bu hijyenik temizliği fazla zaman almaz. Her seferinde de yapılabilir.