Tüm Kehanetleri Çıktı - Büyük Öngörü – Kripto Tavan Yapacak mı?

Çağımızın yeni kazanımları arasında yer alan kripto para da yükseliş dönemi mi başlıyor, getirilecek yeni düzenlemeler neler içeriyor, kripto paranın kaderi mi değişiyor… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Tüm Kehanetleri Çıktı - Büyük Öngörü – Kripto Tavan Yapacak mı?

Çağımızın yeni kazanımları arasında bulunan kripto para da yükseliş dönemi mi başlıyor, getirilecek yeni düzenlemeler neler içeriyor, kripto paranın kaderi mi değişiyor? Herkesin merak ettiği tüm bu soruların cevapları haberimizin içeriğinde…

 

Geçtiğimiz senelerde, kullanıcılarına ani bir yükselişle büyük kazanımlar sağlayan kripto para piyasası tüm gözleri üzerine çekmiş, bir çok kişinin de kripto para almasına sebep olmuştu.

Tüm bu yaşananların ardından bir süre durgunluk yaşanan kripto para piyasasından kısa bir süre sonra batma ve dolandırıcılık haberleri gelmeye başlamıştı.

Kripto Yasallaşıyor 

Konuyla ilgilenen yatırımcıların kafasının karışmasına sebep olan tüm bu yaşananlardan sonra kripto para olayını kanunlaştırmak isteyen yetkililer olayla ilgili çalışmalar başlattı.

Tüm Kehanetleri Çıktı - Büyük Öngörü – Kripto Tavan Yapacak mı?

Ak Partinin Meclise sunmaya hazırlandığı Kripto Varlık Kanun Teklifi, 27 maddeden oluşuyor. Bu maddeler içerisinde en dikkat çekici olanı ise kripto varlık alım satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından lisans verilecek olması. Böylelikle izinsiz kripto hizmeti verilemeyecek, vermek isteyenler içinse hapis cezası uygulanacak.
Teklifle, sektörle ilgilenecek tüm kurum ve kuruluşlar net olarak ortaya konuluyor. Buna göre, kripto varlıklar hakkında gerekli tüm izinler Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) alınacak ve sektörün denetimi de SPK’da olacak.

Beklenen düzenlemede, izinsiz kripto hizmeti verenlere 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanması talep ediliyor. Başkasının kriptosunu zimmetine geçirenlere de 8 yıldan 14 yıla kadar hapis ve zararı karşılama cezası verilmesi planlanıyor.

Tüm Kehanetleri Çıktı - Büyük Öngörü – Kripto Tavan Yapacak mı?

Kripto Para Yükseliyor

Bitcoin bir günde 6 bin dolar değer kazanarak son 9 günün en yüksek seviyesini gördü. Yaşanan bu artışla Bitcoin'deki yükseliş yüzde 7,15'i buldu.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin son 24 saat içinde yaklaşık 6 bin dolar yükselerek yeniden 70 bin doların üstüne çıktı. Son dokuz günün en yüksek seviyesine çıkan Bitcoin'deki artış yüzde 7,15'i buldu.

Edinilen bilgilere göre, altcoin piyasasında da önemli yükselişler kaydedildi. Eter yüzde 7,4 artışla 3 bin 634 dolara yükseldi.

Tüm Kehanetleri Çıktı - Büyük Öngörü – Kripto Tavan Yapacak mı?

Yükseliş Sürecek – Kripto Tavan Yapacak!

Yayın hayatına uzun bir dönem önce komedi türünde başlayan ‘The Simpsons’ dizisi günümüzde adını sıkça yaptığı kehanetlerle duyurmaya başlamıştı. Dizi de geçen sahnelerin ve repliklerin bir süre sonra gerçekten yaşanması tüm dünya da gözleri diziye çevirmişti. 

Tüm öngörüleri gerçekleşen dizi, son bölümü ile yine tüm dikkatleri üzerine çekti. 

The Simpsons dizisi bu kez, kripto para dünyası hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu. Dizinin yaratıcıları, kripto para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin geleceği üzerine inşa edilmiş bir senaryo ile izleyiciler arasında heyecan ve merak uyandırdı.

Tüm Kehanetleri Çıktı - Büyük Öngörü – Kripto Tavan Yapacak mı?

Bitcoin’den Büyük Sıçrama 

Dizide geçen diyaloglara göre, 2024 yılında Bitcoin'in büyük bir sıçrama yapması bekleniyor.

Kehanetin ortaya çıktığı bölümde, karakterler arasında şu diyaloglar geçiyor;

Karakter 1 : 2024'te Bitcoin'in kaderi hakkında bir şey duydunuz mu? Bu gerçekten büyük olacak.
Karakter 2: Gerçekten mi? Peki, ne olacak?
Karakter 1 : İşte size haber; Bitcoin her beş yılda bir büyük bir sıçrama yapar. Sonuncusu 2017 ile 2018 arasındaydı. Ama o zamandan beri biraz sessiz kaldı. Bu 2024 için büyük bir fırsat mı? Bu yıl eğer beklentileri karşılamazsa, 2024 yılında patlamaya hazır olun. Bitcoin nihayetinde zirveye ulaşabilir. Kemerlerimizi bağlayalım ve bu yolculuğa hazırlanalım. 2024, beklediğimiz yıl olabilir...

Dizinin kripto para dünyasına dair son kehaneti, izleyicileri ve kripto para yatırımcılarını heyecanlandırırken, geleceğe daire de kafalarda soru işareti bıraktı.

Tüm Kehanetleri Çıktı - Büyük Öngörü – Kripto Tavan Yapacak mı?

Kripto Para Nedir?

Kripto para, gerçek paraya alternatif olarak geliştirilmiş, işlem güvenliği için şifrelenmiş bir dijital varlıktır. Kripto paralar elektronik para ve merkezi bankacılık sistemlerine bağlı değildir. 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilen Bitcoin, ilk merkeziyetsiz kripto para olarak finans tarihine geçmiştir. Bunun ardından çıkan kripto paralara alternatif coin kelimelerinin birleştirilmesi ile kısaca altcoin adı verilmektedir. Kripto paralar dijital cüzdanlarda saklanmaktadır.