Kayseri, Bolu, Nevşehir, Niğde, Karabük, Çankırı dikkat - Cildiniz zarar görebilir!

Kayseri, Bolu, Nevşehir, Niğde, Karabük, Çankırı ve birçok kente çifte uyarı geldi. Kış aylarını çetin geçiren ayaz soğuklarıyla meşhur Kayseri'de bu yıl ne yazık ki kar ile beklendiği kadar sık buluşamadı. Hava sıcaklıklarının sürekli artması iklim değişikliklerini gösterirken meteorolojiden gelen uyarı ile cildiniz kızarabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayseri, Bolu, Nevşehir, Niğde, Karabük, Çankırı dikkat - Cildiniz zarar görebilir!

Kayseri, Bolu, Nevşehir, Niğde, Karabük, Çankırı ve birçok kente çifte uyarı geldi. Meteorolojinin son tahminlerine göre Kayseri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Kayseri'ye bu dönemde yer yer toz aşınımı beklenirken uzmanlar da cilt kızarıklığına ilişkin uyarıda bulunuyor.

Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutları ülke genelinde etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımına ilişkin uyarılarda bulundu. Ve o illeri bir bir sıraladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 35 kente sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan iller ise şöyle: ''Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce."

Meteoroloji uyarılar yaparken cilt uzmanları da vatandaşlara uyarılarda bulunmayı ihmal etmiyor. Uzmanlar toz bulutunun ciltte olumsuz etkilerine işaret ederek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bu dönemde kızarıklık, hassasiyet ve alerji  gibi sorunların ortaya çıkabileceğini belirten uzmanlar mümkün olduğunca dışarıya çıkılmaması gerektiğini ifade ediyor.

Özellikle astım ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin dışarı çıkarken dikkatli olması gerektiğini gözeneklerin tıkanabileceğini belirten uzmanlar, akne eğilimli ciltler derma, kozmetik ve medikal cilt bakımı ürünleri olanlar, temizleyicileri olanların düzenli şekilde sabah ve akşam yıkamalarına özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.