Beyhan Asma

Can dostlar sokak hayvanları

Beyhan Asma

Ne demek “sokak hayvanları”? Sokaklarda yaşayan veya sokaklara terk edilmiş hayvanlar, düpedüz sahipsiz, kimsesiz bırakılmış, korumasız, güvenceden yoksun, yaşam hakları sürekli şekilde tehdit altında bulunan şanssız, kadersiz hayvanlardır. Sokak Hayvanlarını Korumak İçin Neler Yapabiliriz: 
Kapınızın Önüne Bir Kap Su Bırakabilirsiniz. ...

Öğünlerinizi Onlarla da Paylaşabilirsiniz. ...

Yanınızda Mama Taşıyabilirsiniz. ...

Güvenli Alanlar Hazırlayabilirsiniz. ...

Belediyelerin Veterinerlik Hizmetlerinden Yardım Alabilirsiniz. ...

Hayvan Bakımevlerine Destek Olabilirsiniz…..

Sokak hayvanlarına bakmak sevap mı? Tabiî ki evabı kocaman bir EVET!

Ashâb-ı kirâm, "Ey Allah'ın Resûlü! Hayvanlara yaptığımız iyilikler için de mi sevap var?" diye sorunca Peygamberimiz şöyle buyurmuştu: "Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır." (Buhârî, Müsâkât, 9) buyrulmaktadır.

Kim hayvanlara merhamet ederse? Diyor Peygamber efendimiz: günü o kimseye merhamet eder” Hz. Muhammed (S.A.V)

Yüce Allah hayvanlar için ne dedi?

Enam Suresi 36. Ayette Allah, “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir" buyuruyor. Bu ayet bize hayvanların haklarını açıkça hatırlatması bakımından oldukça önemli…

Sokak hayvanlarına destek olma amacı ile tüm belediyelere ve barınaklara mama bağışında bulunalım. Barınaklara terk edilmenin de arttığı bu dönemde mama bağışında bulunalım. Her zaman olduğu gibi yardıma muhtaç hayvanlara destek olmaya ve bu konuda farkındalık yaratmaya devam edelim. Sosyal sorumluluk alanında güçlü çalışmalar yapan şirketler bu alana da eğilim göstermeli. Son yıllarda kurum içi sosyal sorumluluk saati uygulaması yapan şirketlerin sayısı git gide artıyor. Bu kurumların da aramıza katarak, birlik olmanın farkındalığı daha da arttıracağına inanıyorum. Hep birlikte hepimizin ortak sorunu olan sokak hayvanları konusunda ortak bir çözüm bulacağımızı, zaman ilerledikçe çabayla, sevgiyle daha güçlü adımlar atacağımızı ve somut sonuçlar göreceğimizi düşünüyorum. Bu evreni bu can dostları ile paylaşıyoruz onları sevip koruyup güzel bir dünya yaratalım. 

Yazarın Diğer Yazıları