Hilal Tekeoğlu

Siyasette Saygı Çizgisini Aşmak: Ümit Özdağ'ın Ayıp Çıkışı

Hilal Tekeoğlu

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Belediye başkan adaylarının da açıklanmasıyla birlikte parti teşkilatları, adaylar ve liderler sahada boy göstermeye başladı.

Liderler şehir şehir gezerek seçim çalışmalarına devam ederken geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kayseri’ye gelmesi de merak uyandırmıştı.

Özdağ’ın Kayseri’deki programı yoğun denilebilirdi. Kendisi önce Develi’yi ziyaret etti sonra Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde (KGC) gazetecilerle buluştu. Burada konuşma yapan Özdağ programına Talas ilçesinde devam etti. Özdağ’ın son durağı Erciyes Kültür Merkezi’ndeki ‘Zafer Konferansları’ isimli programdı.

Burada dikkat çeken bir olay yaşandı. Ümit Özdağ kalabalıkta konuşma yapacağı sırada bir basın mensubuna hoş olmayan bir üslupla ‘Ulan Afgan mısın? Otur dedim sana’ şeklinde konuştu. Bu tür bir dilin siyasette yeri olmadığı aşikar.

Basın mensubu orada fotoğraf çekimi yaparken Özdağ’ın bu üslupla iletişimde olması basın özgürlüğünü ve demokratik değerleri zedeleyen bir tutumdur. Gazeteciler, toplum adına soru sorma ve bilgi alma görevini yerine getirirken, böylesi bir dille karşılaşmak, siyasi aktörlerin halka karşı olan sorumluluklarını unuttuğu izlenimini uyandırmaktadır.

Ümit Özdağ'ın bu tür bir dil kullanması, sadece basına değil, aynı zamanda seçmene karşı da saygısız bir tavrın tezahürüdür. Siyasetçilerin, liderlerin ve parti temsilcilerinin toplum önünde sergiledikleri davranışlar, seçmenin güvenini kazanmada önemli bir faktördür. Bu tür kaba ve küçümseyici ifadeler, halkın siyasete olan güvenini sarsabilir.

Siyasetteki rekabetin sertleştiği bir dönemde, liderlerin ve partilerin ahlaki değerlere, hoşgörüye ve saygıya daha fazla ihtiyaçları var. Bu tür çıkışlar, sadece siyasi rakipler arasındaki rekabeti değil, aynı zamanda toplumdaki hoşgörü ve saygı normlarını da zorlayarak zayıflatır.

Siyasetçilerin, seçim kampanyalarında ve her platformda daha dikkatli, yapıcı ve saygılı bir dil kullanmaları, toplumun genel hoşgörüsünü ve demokratik değerlerimizi korumak adına kritik bir sorumluluktur.

Yorumlar 1
Hasbihal 26 Ocak 2024 21:54

Çok dogru söylemis, memleket kravatli afgan dolu, Anlayana

Yazarın Diğer Yazıları