Hilal Tekeoğlu

Sorun yok ÇÖZÜM var

Hilal Tekeoğlu

HERKESE merhaba… Bugün size hayattın getirdiği zorluklara karşı ne yapmalıyız ya da ne yapıyoruz ondan bahsedeceğim.

Hani derler ya “derdini dinleyince derdimden utandım ben buna çok katılmıyorum açıkçası. Hayatta herkesin karşılaştığı zorluğun, kişinin yükü kaldırabilme kapasitesine denk buluyorum. Dolayısıyla hayatımızda olan dertlerle başka dertleri kıyaslamak pek mantıklı değil.

İnsanlar,  genel manada hep ister. İstemek güzel bir şey bu arada hep daha iyisini iste tabi ki de ama bulunduğun durumu kabullenerek iste. Çünkü kabullenmezsen bir üst tura geçemeyebilirsin.

Başına bir sıkıntı mı geldi o zaman probleme, problemin nasıl oluştuğuna neden kaynaklandığına odaklanma. Gelmiş işte başına bir musibet. Çözüme odaklan bak bakalım nasıl çözülecek, ne yaparsan düğüm gevşer...

Eğer çözüme odaklanırsan emin ol çözüm sana gelecek. 1 adıma 10 adım hesabı. Önemli olan bu çözüm arayışını gerçekleştirmek.

O yüzden, hayata karşı küsme hayat sana yumruğunu vurduğu zaman çekilip ağlama tabiri caizse. O yumruktaki parmakların arasındaki süzülen ışığı ara çünkü umut orada…

Yorumlar 1
MESUT 31 Mart 2023 08:41

Kesinlikle katılıyorum hayatın manası da bu değil mi zaten? Bir de ilahi boyut işin içine girince hayat anlam buluyor.Sorgulamak değil kabullenmek gerek.

Yazarın Diğer Yazıları