Muhammed Kösedağ

Dönelim Süper Lig'e

Muhammed Kösedağ

Milli ara, pek de memnun olmadan sona erdi ve yeniden Süper Lig'e odaklanma zamanı geldi.

Yaz ayında oynanacak olan EURO 2024’e doğru yaklaşırken, Macaristan ve Avusturya maçları A Milli Takım adına hiç de olumlu sinyaller vermedi. İki maçta yenen 10 gol, bazı soruların sorulmasına neden oldu.

VincenzoMontella ilk geldiğinde oluşturduğu rüzgar biraz dinmiş gibi…

Ancak henüz çok erken…

Benim düşünceme göre, Montella, bu iki maçta farklı kadrolarla oynayarak, şampiyona öncesi doğru kadroyu bulmaya çalışıyor. Şampiyonaya en uygun ve güçlü kadroyla gitmek önemli, bu hazırlık maçları da eksikleri görme fırsatı sağlıyor.

Elbette hazırlık maçı olsa da, alınan sonuçlar Milli Takım için beklenmedikti. Son zamanların en iyi jenerasyonu olarak nitelendirilen ekip, bu maçlarda hayal kırıklığına neden oldu. Şampiyona öncesi, İtalya ve Polonya ile yapılacak iki hazırlık maçı, son provalar olacak. Takımın artık hata yapma lüksü yok. Şampiyonaya en uygun ve adil kadroyla gitmek başarı için kritik bir unsur.

Montella ilk geldiği zaman Anadolu takımlarından ilk kez oyuncular çağırmıştı. Son dönemde o da Anadolu’ya yüzünü çevirdi. Bu galiba bu ülkenin kaderi…

Kayserispor kalecisi Bilal’i de konuşmadan edemeyeceğim. Süper Lig’in en çok kurtarış yapan ismi. Son zamanlardaki çıkışıyla dikkat çekiyor. Genç de bir isim... O formayı giymek inşallah ona da nasip olur. Buradan da onu görmeyenler görmek istemeyenler için ufak da olsa hatırlatma yapmış olalım…

*************

Kayserispor seçimden sonra 3 Nisan’da Kasımpaşa ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekip ligde çok kritik bir noktada yer alıyor. Ligin boyu iyiden iyiye kısaldı. Hataların telafi edilmediği dönemdeyiz.Her maçtan puan çıkarmak çok önemli. Kasımpaşa bu sezonun iyi takımlarından biri. İlk yarıda kazanan Kayserisporumarız evinde de aynı sonuca ulaşır. Aksi halde işler zorlaşacak.

Yazarın Diğer Yazıları