Acil uyarı - Sivas ve Yozgat'ta görüldü, sıra Kayseri'de olabilir!

Havaların ısınmasıyla Sivas ve Yozgat'ta görülen tehlikeli durum Kayseri'ye de sıçrayabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Acil uyarı - Sivas ve Yozgat'ta görüldü, sıra Kayseri'de olabilir!

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Sivas ve Yozgat illeri de dâhil olmak üzere pek çok ilde rastlanan tehlikeye dikkat çekiyor. Uzmanlar Kayseri’yi septoria, pas ve mantar hastalığı tehdidine karşı uyarıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’nin komşu ili Yozgat’ta yapılan incelemeler sonucu buğdaylarda septoria ve pas, arpalarda ise mantar hastalığına rastlandı.

Boğazlıyan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İlçe müdürlüğü teknik ekipleri tarafından Boğazlıyan ilçesi sınırları içerisinde ekimi yapılan buğday ve arpa gibi hububat ekili alanlardaki arazi incelemelerinde buğdaylarda Septoria ve Pas, arpalarda ise arpa yanıklığı gibi mantar hastalıklarına sıklıkla rastlandığı bildirildi.

Havaların sıcak ve yağışsız gitmesi durumunda hastalıkların şiddetinde ve yayılımında azalma, havaların yağışlı ve kapalı gitmesi durumunda ise hastalıkların şiddetinde ve yayılımında artış olacağına vurgu yapan uzmanlar, üreticileri bu iki durumu dikkate alarak hastalıklara karşı ilaçlama kararı vermeleri konusunda uyardı.

Ayrıca uzmanlar komşu illerde görülen tehlikenin Kayseri’de de görülebileceğine dikkat çekiyor.