ADD'den Cumhuriyet Meydanı'nda Yaşanan Olaylara Sert Tepki!

Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. Yılı kutlamaları sırasında yaşanan çirkin olaya Atatürkçü Düşünce Derneği'nden açıklama geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

ADD'den Cumhuriyet Meydanı'nda Yaşanan Olaylara Sert Tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Haluk Bilgesay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başlangıcında Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma töreni sırasında bir meczup şahsın alana girerek ‘Puta tapıyorsunuz, kutlamayın’ sözleriyle tören sabote etmesine tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. Yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanması esnasında R.K isimli 45 yaşındaki bir şahıs ‘Ey Müslümanlar puta tapmayın’ diye bağırarak töreni sabote etmeye çalışmıştı.

Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma töreni sırasında gerçekleşen olaya ADD Şube Başkanı Bilgesay, Büyük Önder Atatürk ve 156 milletvekilinin, 23 Nisan 1920 günü Büyük Millet Meclisi’ni açarken yetkiyi padişahtan değil, milletten aldıklarını vurguladı. Bilgesay, ayrıca yaşanan olaya ilişkin, Atatürk’ün ‘Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır’ sözlerini hatırlatarak tepki gösterdi. 

Afganistan’a Bakmak Yeterli

Cumhuriyetin 101. Yılında büyük yaralar aldığını, demokrasi ve cumhuriyet değerlerinin yok edilme sürecine sokulduğunun altını çizen Bilgesay, ‘Bugün aldıkları kararları kutsal inançlara dayandırarak muhalefetsiz iktidar özlemi çekenler, demokrasinin olmazsa olmazının laiklik olduğunu akıllarından çıkarmamalıdırlar. Laikliğin değerini öğrenmenin en pahalı ve en acılı yolu, bu temel ilkeyi ve dolayısıyla demokrasiyi yitirip teokratik bir diktanın tutsağı olmaktır. Bunu görmek için sadece Afganistan’a bakmak bile yeterlidir.’ açıklamalarında bulundu.

Laiklik Kilit Taşımız

Kayseri meydanındaki tören sırasında yaşanan olayla ilgili sorumluların ortaya çıkartılması gerektiğini belirten Haluk Bilgesay, ‘laiklik ve Atatürk, 101 yıldır milletçe altında güvenle yaşadığımız Cumhuriyet Kubbesi’nin ‘Kilit Taşı’dır. Bu nedenle tören sırasında attığı sloganla teokratik dikta özlemini dile getiren bu şahsın Kayseri’mizde Tören alanına nasıl ve kimler tarafından girmesi sağlanmış ve bu eyleme neden olmuştur, soruşturulmalı, sorumluları cezalandırılmalı ve ilerleyen süreçte bu tür eylemlere izin verilmemelidir ’dedi. 

Yaşananları Kınıyoruz

ADD Şube Başkanı Bilgesay konuşmasına, ‘ Çağdaş uygarlık yoluna değil, gericiliğe özlem duyan karşı devrimcilerin bu ve benzeri girişimlerini kınıyor, Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla, şükranla anıyoruz.’ İfadeleriyle son verdi.