Kayseri'de eğitimde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde yeni dönem duyuruldu. Kayserili veliler bu sistemi araştırmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Kayseri'de eğitimde yeni dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde yeni sistemi duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Güncel eğitim sistemini değiştirmeyi amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönemi önümüzdeki günlerde başlatacak. Kayserili veliler bu haberi araştırıyor. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'nde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile resmi ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini ve temel beceriler kazanmalarını sağlamak amacıyla istekleri doğrultusunda özel beceri geliştirme programları düzenleyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yönergedeki değişiklikle birlikte açılacak beceri geliştirme programlarının kurs alanları, süreleri, öğrenci sayısı, eğitim personeli, eğitim ortamı ve diğer detayların, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde bakanlık tarafından yayımlanan e-kılavuz'da belirtileceği söylendi.

Kayseri'de eğitimde yeni dönem

Eğitim Bakanlığı’nın yönergesine göre beceri geliştirme programlarına katılacak kursiyer öğrencilerin aynı tür okuldan gelmesi gerektiğini vurguluyor. Buna göre Anadolu Lisesi öğrencileri diğer liseler ile birlikte eğitim görmeyip sadece Anadolu Lisesine ait öğrencilerle eğitim göreceği anlamına geliyor.

Bu sayede yaz dönemi kursları ve yaz okullarına, öğrenciler kendi yerleşim birimlerinden kolayca katılım sağlayabilecekler.

Uluslararası liselerde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için en az 10 öğrenci

Yönergeye göre Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe dersinden en az 10 öğrencinin bulunması şartıyla kurs açılabilme imkanı tanınacak. Bu değişikliklerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere daha geniş bir beceri geliştirme yelpazesi sunmayı hedefliyor.