Kayseri Dikkat! Son yılların en kuvvetlisi geliyor

Son yılların en kuvvetlisi olarak değerlendirilen Afrika'dan gelen toz bulutu ile kuvvetli polen salınımı bugün ve yarın tüm ülke genelinde etkili olacak. Özellikle alerjisi olan ve astım hastalarının bu iki atağa karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Kayseri'de de gün içerisinde hava kalitesinde azalma yaşandı.

Kayseri Dikkat! Son yılların en kuvvetlisi geliyor

Türkiye’de havalar ısınmaya başlarken bir yandan da yeni sıkıntılar ortaya çıktı. Özellikle Çarşamba ve Perşembe günü Türkiye yoğun Afrika tozu ve kuvvetli polen salınımı yaşayacak. Toz ve polenin son yılların en kuvvetlisi olduğu belirtildi.

Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı, Atina'da gökyüzünü turuncu bir renge bürüdü. Toz bulutunun bugün ve yarın ise Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Meteoroloji, özellikle Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı. 

Alerjisi olanların ve astım hastalarının mutlaka maske takması öneriliyor. Cuma gününden itibaren etkisini kaybedeceği belirtilen çöl tozu, hafta sonuyla birlikte Türkiye'yi terk edecek.