Kayseri'ye Et ve Süt Kurumu talebi!

Kayseri'de en az 3 ya da 5 noktada Et ve Süt Kurumu perakende satış mağazalarının şart olduğunu söyleyen Başkan Bağlamış, 'Ucuza et yemek Kayserililerin de hakkı. Kayseri'de en az 3-5 noktada satış yerlerinin olması vatandaşı rahatlatacaktır' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri'ye Et ve Süt Kurumu talebi!

Et fiyatlarına gelen son zamlarla, özelikle dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların kırmızı et alması hayal oldu. Et ve Süt Kurumu’nun da fiyatlara yüzde 25 zam yapmasıyla birlikte, tüketicileri bekleyen yeni fiyatlar dikkat çekiyor ancak normal fiyatlara göre Et ve Süt Kurumu’nun daha uygun fiyatlı olması mağazaları bulunmayan illerde talepleri de beraberinde getiriyor.

Son dönemde ülke genelinde et fiyatlarına art arda gelen zamlar Kayseri’de de etkisini gösterdi. Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kayseri’de yüksek et fiyatları ile ilgili konuşan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 'Aslında karkasta afaki bir artış söz konusu değil ancak sofraya gelişi maliyetli oluyor. Biz vatandaşımızın daha ucuza et yemesi için Kayseri’ye Et ve Süt Kurumu istiyoruz' dedi.

Afaki bir artış yok!

Karkasta afaki bir artışın olmadığını kaydeden Başkan Bağlamış, ‘Yaklaşık üç aydır etle ilgili bir afaki artış söz konusu değil. Yani 320 ile 340 TL bandında karkas dana kesim fiyatı var. İhtiyaç talep olduğu zaman bir 10 TL civarında artış oluyor. Sonra tekrar stabil oluyor. Yani şu anda 340 TL seviyelerinde. Bu fiyatlar pahalı fiyatlar değil. Önce onu açıklayım. Ama bu sofraya gelirken kıyma 450 TL gibi oluyor. Parça 500 TL gibi oluyor. Biraz daha değerli etler 600 TL’nin üzeri satılıyor. Kemiği var biliyorsunuz bunların işçiliği var. Perakendeye döndüğü zaman 450-600 TL bandında satılıyor’ diye konuştu.

Ucuz et yemek Kayserililerin de hakkı!

Kayseri’de Et ve Süt Kurumu’nun bulunmadığına dikkat çeken Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 'Kayseri’de Et ve Süt Kurumu’nun perakende satış noktası da yok, kombinası da yok. Sadece Tarım İl Müdürlüğü’müzün içerisinde şube olarak bir ofisleri var fakat aktif değil. Et ve Süt Kurumu’nun perakende satış noktaları çok ucuz et sattığı için tabii ki vatandaşlarımız talep eder. Hakkı da biz de isteriz. Kayseri’de en az üç beş noktada satış yerlerinin olması vatandaşı rahatlatacaktır. Bu noktada zaten biz Kayseri Ticaret Borsası olarak her platformda dile getiriyoruz Kayseri’de de olmalı diye. Yine talebimiz devam eder. Vatandaşlarımızın lehine olur' ifadelerini kullandı.