Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor? – Anadolu Haber Sokakta

Bugün 1 Şubat. Bugün sevgili Barış Manço'nun ölüm yıl dönümü. Türk kültüründe ve Türk müziğinde önemli bir yere sahip olan Barış Manço, yaptığı programlarla her yaştan kesime hitap etmiş ve herkes tarafından sevilen bir sanatçı olmuştur. Biz de Anadolu Haber olarak Kayseri halkıyla bugün Barış Manço'nun ölüm yıl dönümünü andık. Bakalım kimler Barış Manço'yu nasıl tanıyor? Barış Manço kimdir?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Barış Manço Türkiye’nin sevilen sanatçılarından biri olması yanı sıra, Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. İnsanlığı ve davranışlarıyla herkese örnek olan ve şarkılarıyla akıllara kazınan, Barış Manço 1 Şubat 1999 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Barış Manço kimdir?

Mikrofon yönelttiğimiz iki vatandaş; ‘Şarkıcı. Artist. Allah rahmet eylesin, sevdiğimiz bir sanatçımızdı yani. Nane limon vardı. Arkadaşım eşek. Bir tane daha vardı, unuttum adını’ cevabını verdi.

Barış Manço’nun şarkıcı olduğunu bildiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Şarkıcı diye biliyorum. Arkadaşım eşek falan var’ İfadelerini kullandı.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Başka bir vatandaş; ‘Vallahi en son, arkadaşım eşek şarkısını söyleyen insandı’ dedi.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Değerli bir sanatçı olduğunu dile getiren vatandaş; ‘Barış Manço değerli bir sanatçımız. Zannedersem yıllar önce vefat etti. Allah rahmet eylesin’ dedi.

Barış Manço’yu heyecanla izlediğini söyleyen bir vatandaş; ‘Barış Manço rahmetli çocukluk dönemimizin en güzel sanatçısıydı. ‘Adam Olacak Çocuk’ programını sunardı. Zevkle, heyecanla izlerdik. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Yeri doldurulmayacak bir sanatçıydı bizler için. Çok güzel anıları bıraktı bizim için’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Barış Manço’nun dünyayı gezdiğini ifade eden vatandaş ise; ‘Allah rahmet eylesin. Dünyayı gezen iyi bir sanatçıydı. Vefat etti. Mekanı cennet olsun’ dedi.

Çok güzel bir soru olduğunu vurgulayan vatandaş ise; ‘Barış Manço kimdir? Çok güzel bir soru. Yediden yetmiş yediye diyebilirim’ dedi.

Barış Manço’nun kim olduğunu sorduğumuz başka bir vatandaş; ‘Bir Türk Ozanıdır, Kayaların oğlu. Yani ben çok şey olduğunu düşünüyorum. Bir sanatçıdan öte, ‘çok şey’ olduğunu düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Hala Barış Manço şarkıları dinlediğini söyleyen vatandaş; ‘Sanatçımız geçmişte, çocuklarımıza çok büyük örnek olan bir sanatçımız. Severek dinledik, parçaları. Hala da dinliyoruz. Şarkısı var; Arkadaşım Eşek o şarkısı var. Gülpembe çok güzel’ dedi.

Barış Manço’nun güzel bir sanatçı olduğunu vurgulayan vatandaş; ‘Barış Manço, küçüklük yıllarında iki binli yıllarda herhalde falan izlediğimiz güzel bir sanatçı, çocuklara ilgi duyan birisi olarak biliyoruz şarkılarını falan dinliyoruz. Çok güzel bir şarkısı vardı. Ne diyordu? Arkadaşım eş arkadaşım, eş arkadaşım eşek diye en bilindik şarkısı o’ cümlelerini kullandı.

Barış Manço’nun çok saygı duyduğu bir sanatçı olduğunu söyleyen vatandaş; ‘Barış Manço'yu severim. Dinlerim ama öyle çok hayat hakkında bir bilgim yok. Sadece müzik Dünyasında Cem Karaca'yla beraber yaptığı düetlerden falan dolayısıyla çok saygı duyduğum bir müzisyendi. Allah rahmet eylesin’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Çok sevmediğini belirten vatandaş; ‘Benim çocukluğumda böyle televizyonda çalardı, değiştirirdim. Çok sevmem. Saçı uzun da güzel adam yani tarzını sevmiyorum’ dedi.  

Çocukların çok sevdiğini belirten vatandaş; ‘Barış Manço'yu çocuklar olarak hepimiz çok severdik. Ondan sonra akılda kalıcı olarak ben şöyle söyleyeyim, kıvırcık saçlarından akılda kalıyor, giyimi kuşamıyla aklımızda kalıyor. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olur inşallah. Kaç yıl oldu saymadığım, köyden göçeli…’ ifadelerini kullandı.

İyi birisi olsuğunu söyleyen vatandaş; ‘Barış Manço iyi birisiydi Allah rahmet eylesin. En çok, müziklerinden gül pembesi vardı’ dedi.

Çocuklarını Barış Manço şarkılarıyla büyüttüğünü söyleyen vatandaş; ‘Barış Manço’yu severim de şimdi ben sana nasıl anlatayım. İyi biri, çok severim. Halen çocuklarımı, torunlarım onlarla büyütüyorum ben, şarkılarıyla’ dedi.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Programlarını seyrettiğini söyleyen vatandaş; ‘Sanatçımız o bizim. Çocuklar çok severdi. Türkiye'nin her yerini gezerdi öyle biliyorum yani. 7’den 77’ye programını çok seyrederdim. Arkadaşım eşek. Halil İbrahim Sofrası…’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Soruyu yönelttiğimiz bir diğer vatandaş ise; ‘Barış Manço eski bir sanatçımız. Eskiden geziyordu, dünyayı geziyordu. Ondan sonra öyle şarkı söylüyordu’ dedi.

Barış Manço’nun Türk milliyetçisi olduğunu vurgulayan bir vatandaş ise; ‘Barış Manço sevdiğim bir şey sanatçıydı. Şimdiye kadar en sevdiğim yaşantısında, özel hayatında, hiçbir eleştiriye tabi kalmayan bir sanatçısı. Ayrıyeten de Türk Milliyetçisi olduğu için Barış Manço'yu çok seviyorum’ cümlelerini kullandı.

Kayserililer Barış Manço'yu Nasıl Tanıyor?  – Anadolu Haber Sokakta

Barış Manço’nun örnek bir insan olduğunu belirten vatandaş ise; ‘Örnek bir insandı Sanat camiasında, arasında sevilen bir insandı. Onu saygıyla anıyorum. Gülpembe, Arkadaşım eşek. Çocuklar genelde onu çok söylerdi’ dedi.