Yurt dışında çalışmak isteyen Kayserililer dikkat - 147 bin TL maaş fırsatıyla iş imkanı!

Yurtdışında çalışmak isteyen Kayserililer için fırsat ayağınıza geldi. O ülke tam 147 bin TL maaş verecek. Kayserili vatandaşlar hangi mesleklerde alım olacağını araştırmaya başladı. Hangi meslekte alım yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Yurt dışında çalışmak isteyen Kayserililer dikkat - 147 bin TL maaş fırsatıyla iş imkanı!

Yurtdışında çalışmak isteyen vatandaşlar için düğmeye basıldı. Pek çok sektörden alım yapılacak.

Dünya üzerinde güçlü ekonomisi bulunan ülkelerden biri olan İsviçre, pandemi sonrası kalifiye eleman bulmakta zorlanan birçok Avrupa ülkesi gibi işçi alımı yapmaya karar verdi.

Ülkede sağlık sektörü yoğunlukta olmak üzere turizm otelcilik, mühendis, teknisyen gibi pek çok sektör üzerinden alım yapacağı bilgisi verildi.  İşviçre’nin ilk etapta alım yapacağı kişi sayısı ise 85 bin.

Kayserililer dikkat - 147 bin TL maaş fırsatı!

Hangi mesleklerden alım yapılacak?

Ülke tarafından yapılan açıklamaya göre ayda en az 147 bin TL kazanacak personelin hemşire, doktor, yaşlı bakımı, hasta görevlileri gibi kadrolara kazandırılacakları belirtiliyor. Yetkililer tarafından belirtilen detaylara göre, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçarak ülkeye gelen kişilerin sağlık sektörüne niteliksel katkı sağlamada yetersiz kaldıkları söyleniyor. Bu yüzden birçok ülkeden istihdam sağlanmak için adım atılıyor.

Ayrıca İsviçre’de çalışmak için şartlar ilk olarak İsviçre’den davet almak ile başlıyor. İsviçre’den davet alabilmek içinse dil yeterlilik şartı ve kişinin gelir durumunun geçimi için yeterli olması şartı aranıyor. Öte yandan ikamet edilecek bir evinde bulunması gerekiyor.