Kızılay, Yepyeni Bir Soluk Getiriyor! Boş Gayrimenkuller İçin Dev İhale...

Kızılay, insani yardımlar için kaynak oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Kullanılamaz durumda olan gayrimenkulleri dönüştürme kararı aldı. Detaylar haberimizde…

Kızılay, Yepyeni Bir Soluk Getiriyor! Boş Gayrimenkuller İçin Dev İhale...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kızılay Taşınmaz Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, insani yardımlar için kaynak oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Kendisine bağışlanmış ancak ekonomik ömrünü tamamlamış ya da kullanılamaz durumda olan 323 gayrimenkulü dönüştürme kararı aldı.

Tek katlı, kerpiç ve tuğladan örülmüş ortalama 70 – 80 yıllık, 178'i boş durumdaki toplamda 323 gayrimenkul, Türkiye'nin önde gelen üç şirketinin danışmanlığında elektronik ortamda herkese açık ihaleye çıkılacak. Satış gelirleri tamamen aynı alanda kullanılacak.

Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılacak

Genel Müdürlük uzmanları ve Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırladığı rapora göre, dönüştürülecek taşınmazların amortisman süreleri 80 yıla kadar uzayabilen bir süreçteyken, projelerle bu sürenin 7 yıla kadar indirilebileceği öngörülüyor. Bu kararla, Kızılay daha fazla ihtiyaç sahibine yardım etme imkanına kavuşacak.

İlk etaptaki dönüşümden elde edilecek gelirin İstanbul Etiler'deki ve Ankara'daki alışveriş merkezinin renovasyonunda kullanılmasına karar verildi. İstanbul'da yapılacak yapı 6 yılda, Ankara'daki alışveriş merkezi renovasyonu ise 3 yılda kendini amorti edecek ve Kızılay'a insani yardımlar için gelir sağlayacak.