Ünlü dev banka iflas etti!

Dünyaca ünlü dev banka iflasını duyurdu. Müşterilerin para çekmek için ATM'lere akın ederek kuyruk oluşturduğu iddia ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ünlü dev banka iflas etti!

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli ünlü dev banka Republic First Bank’ın kapandığını ve varlıklarının Fulton Bank’a satıldığını duyurdu. FDIC’nin açıklamasına göre, Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kayyum atanmış olan Republic First Bank kapatıldı. İddialara göre müşteriler paralarını çekmek üzere ATM’lere akın ettiği ileri sürüldü.

Kamu Son Haber’de yer alan habere göre, mevduat sahiplerinin korunması için Fulton Bank ile neredeyse tüm mevduat ve büyük bir kısmı Republic First Bank’ın varlıklarının satın alınması konusunda anlaşmaya varıldı.

FDIC tarafından yapılan açıklamada, Republic First Bank’ın New Jersey, Pennsylvania ve New York’taki 32 şubesinin Fulton Bank şubeleri olarak yeniden açılacağı ve Republic First Bank müşterilerinin Fulton Bank müşterileri haline geleceği belirtildi.

FDIC’nin verilerine göre, 31 Ocak itibarıyla Republic First Bank’ın toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatı ise 4 milyar dolar civarındaydı. Bankanın iflasının FDIC’ye maliyetinin ise 667 milyon dolar olması bekleniyor. Republic First Bank’ın iflası bu yıl ABD’deki ilk banka iflası oldu. Müşteriler, iflas haberiyle birlikte paralarını çekmek için ATM’lere koştuğu iddia ediliyor.