Yaz tatili erkene mi çekildi?

Çocukları okulda eğitim gören ebeveynler tüm Türkiye'de basına yansıyan haberler sonrasında 'Yaz tatili erkene mi çekildi?' sorusunun yanıtını arıyor. Peki haberler doğru mu, yaz tatili erkene mi çekildi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yaz tatili erkene mi çekildi?

Çocukları eğitim gören milyonlarca aile ‘Yaz tatili erkene mi çekildi?’ sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki yaz tatili erkene çekilmiş olabilir mi? İşte yanıtı!

Eğitim ve öğretim döneminin son çeyreğine giren öğrenciler, bir yılın daha sonuna yaklaşıyorlar.

Artık eğitim ve öğretim dönemi dört çeyrek halinde gerçekleştiriliyor ve öğrenciler 3. çeyreği tamamlayarak 4. çeyreğin sonunu sabırsızlıkla bekliyorlar.

Peki, yaz tatili ne zaman başlayacak diye merak edenler için bir bilgi son günlerde yaygın şekilde haber sitelerinde paylaşılıyor. 
Normal şartlarda yaz tatili Haziran’ın ikinci haftasında başlıyor ve yaklaşık üç ay sürüyor. Sonrasında ise okullar Eylül ayının ikinci haftasında tekrar öğrencilerine kapılarını açıyor.

Ara tatil sebebiyle kısalan yaz tatili öğrencileri üzmüştü ki, bu duruma çözüm bulundu ve Bakanlık, okulların son haftasında yeni bir uygulamaya geçildiğini duyurdu.

Artık okulların son haftasında ders işlenmeyecek ve yerine öğrencilere film izleme, gezi gibi sosyal etkinlikler düzenlenecek. 

Bu uygulamanın en güzel tarafı, etkinliklere katılımın zorunlu olmaması. Yani, öğrenciler istedikleri takdirde etkinliklere katılabilirler ya da bir haftayı daha tatillerine ekleyebilirler.

Bu da demek oluyor ki, yaz tatili süresi tam 3 ay olacak! Öğrencilerin yüzlerini güldürecek bu uygulama ile yazın tadını doyasıya çıkaracaklar.

Yaz tatili ne zaman?

2024 yılında okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak. 14 Haziran 2024 Cuma günü karnelerini alan öğrenciler 9 Eylül 2024 tarihine kadar yaz tatili yapacak.