Celal Kösedağ

Futboldan bi haber federasyon!

Celal Kösedağ

Futbol federasyonunu yönetenler adeta futboldan bi haberler!
Nihat Özdemir ve ekibi göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları, yapmadıkları, aldıkları-almadıkları kararlarla sürekli gündem oluyorlar.
Önce yabancı kuralıyla ilgili saçma sapan işlere imza attılar.  Ardından kulüpler tepki gösterince kararı bir sezon ertelediler.
Bu kararı alırken kulüplerle, hocalarla istişareler yapılsa U dönüşü yapılmazdı.
BU NASIL LİMİT?
Federasyon, kulüplerin merakla beklediği limitleri açıkladı. Açıkladı açıklamasına da bundan memnun olan sadece Galatasaray. Başka da memnun olan kulüp yok.
Birçok kulüp Kayserispor da dahil bunlara, açıklanan limitler hiç oyuncu almasalar bile ceza alma durumuyla karşı karşıyalar.
Şöyle açıklamakta fayda var. Kayserispor eldeki mevcut oyuncuları takımda tutsa, yeni bir oyuncu almazsa bile limiti aşacak. 
Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, şampiyon olan Başkşehir de dahil buna.Kaynak oluşturan kulüpler buldukları kaynağın bile üçte birini transfere harcayabilir.
8-10 milyon eurolarla, nasıl kadro kurulacak nasıl sahaya çıkılacak, nasıl kulübün bir yıllık gideri karşılanacak. Bu limitleri belirleyenlerin ülke futbolundan, futbol piyasasından, euronun, doların kurundan haberleri yok. 
Galatasaray hariç bütün kulüpler sezona eksi puanlarla başlama, transfer yasakları cezalarıyla karşı karşıya kalmış durumda. 
Aslında bu ülke futbolu için iyi günler. Birde geçen sezon başı borç yapılandırması yapan kulüpler var. Bunları önümüzdeki sezondan itibaren daha zor günler bekliyor.
Şuanda açıklanan limitlerin yarısını bile harcayamayacaklar. Futbolun başındakiler futboldan bi haberler! 
Madem bu işi bu kadar elinize yüzüne bulaştırdınız hiç işi uzatmayın bütün kulüplere transfer yasağı cezası, puan silme cezası da verin rahatlayın!
Futbolun başındakiler ülke futolunnu ilerlemesi için değil yok olması için çaba harcıyorlar!..
 

Yazarın Diğer Yazıları