Celal Kösedağ

HERKES YENİ SEZONA ODAKLANMALI

Celal Kösedağ

Hes Kablo Kayserispor'da nihayet olumlu gelişmeler yaşanmaya başladı.
Bunun ilk adımını Onursal Başkan Mehmet Özhaseiki atarak geçmişi artık bir kenara bırakıp, varsa suçlular adaletin önünde hesap vermesi gerektiğini, diğerlerinin de konuşmak yerine işine odaklanması gerektiğini söyledi.
Ardından Kayserispor yönetimi, Berna Gözbaşı başkanlığında yaptığı toplantıda tamamen yeni sezona odaklandıklarını açıkladı.
Bu iki olay uzun süredir devam eden dedikoduların, karşılıklı atışmalarının sona erip, bir kenara bırakılıp, yeni sezon için somut adımlar atılmasına sebep oldu.
Olması gereken de zaten buydu. Yoksa laf ebeliği yaparak, karşılıklı atışarak, kulübe zarar vermekten öteye gidilmezdi.
Varsa suçluluar adalet önünde hesap verirler ve herkes akla-karayı görür. 
MENSAH'IN GİDİŞİ
Bernard Mensah transferi uzun süredir kulübü meşgul eden bir olaydı.
Nihayet Beşiktaş'a transferi gerçekleşti ve kulüp hem az da olsa bir girdi sağladı hem de yüksek maliyetinden kurtuldu.
Tabi bunlar işin ekonomik boyutu. Sportif açıdan ise Mensah gibi en önemli yıldızını kaybederken yerine yapılacak takviyeler önemli.
Yönetime düşen görev Mensah'tan sonra Lopes, Kravets sorunlarını da çözüp tamamen kadro yapılanmasına odaklanması gerekiyor. 
Talibi olanı göndermek kolay ama asıl önemli olan onun yerini doldurmaktır.
Bu yüzen yönetimin asıl işi bundan sonra başlıyor.
Yoksa herkesi gönderebilirsiniz, yerine en az onun kadar yetenekli, takıma fayda sağlayacak isim almadığınız sürece takım çok sıkıntı çeker.
Yönetim, dış transfer konusunda da geç kaldı. 
Oysa ki başka kulüplerde oynayıp sözleşmesi biten, ligi, ülkeyi bilen, çabuk uyum sağlayacak ayrıca aldığınızda kafanızda fazla kafa soru işareti bırakmayacak birçok isim vardı ve hala da varlar.
Sadece yurtdışına odaklanmamak, iç piyasadan da yerli-yabancı takıma fyadalı olacak isimlere de bakmak lazım. Daha fazla geç kalmadan!.. 
 
 

Yazarın Diğer Yazıları