EYT aylıkları hakkında merak edilenler! Uzmanı yanıtladı: Matematiksel olarak imkansız...

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, nisan ayından itibaren ödenmeye başlayan EYT aylıkları hakkında merak edilenleri yanıtladı.

TAKİP ET

İşlemi tamamlanmayan EYT'liler aylıklarını nasıl alacak

Mart ayında başvuran fakat işlemi tamamlanmayan EYT'liler hakkında maaşlarında bir eksik olamayacağına dikkat çeken Karakaş, “Mart ayı içerisinde dilekçe verilmişse kesinlikle nisan ayındaki birikmiş farkı da alacaksınız, normal aylığınızı da alacaksınız, ayrıca 2 bin liralık Ramazan Bayramı ikramiyesini de alacaksanız. Diyelim ki maaşınız bağlanmasında, en kötü ihtimalle ağustos ayına kadar gecikme oldu. Bu durumda mart ayında başvuru yapmışsanız hem nisan ayı gecikme birikme farkını, nisan ayı tam maaşı, bayram ikramiyesi ve takip eden ayların yani mayıs, haziran, temmuz, ağustos aylarının tamamını alıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Karakaş, e-Devlet üzerinden başvuru yapan EYT'lilerin emin olamadıkları için üstüne bir de SGK merkezinden başvurduğunu belirtti. Bu sebeple ortaya çıkan başvuru sayılarının yüzde 100 gerçeği yansıtmayabileceğini de sözlerine ekleyen Karakaş, eylül ayını bulmadan, ağustos ayı içerisinde tüm başvuruların sonuçlanabileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Başına Dön
1
2
3

Bakmadan Geçme