İşte kabine toplantısından çıkan başlıklar!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Youtube Kanalı
Abone Ol

- "TOKİ'nin 2003'ten bu yana ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların hem konuta hem de arsaya başvurabileceğini ancak kurada ikisi birden çıkarsa sadece birini tercih edebileceğini belirterek, "Amacımız, milletimizin olanı milletimize vererek insanlarımızı en uygun şartlarla, gönül huzuru içinde oturacakları birer eve kavuşturmaktır." dedi.

Arsa fiyatlarını, piyasa bedelinin çok altında vatandaşlara sunmakla kalmayıp, bunun üzerine bir an önce evlerini yapabilmelerine de destek vereceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sadece ülkemizin değil, belki de dünyanın en büyük sosyal devlet uygulaması olan bu projeye müşterek parselleri de dahil ediyoruz. Müşterek parsellerdeki hak sahipleri, çoğunluğu sağladıklarında, TOKİ'ye başvurarak burada konut inşa edilmesi talebinde bulunabilecek. Bu parseller de zemin artı 4 veya 5 katı geçmeyecek şekilde inşa edilecek, konutların finansmanı hususunda bankalarla da iş birliğine gidilecek. Konut amaçlı arsaların ve iş yerlerinin başvuruları bugün itibarıyla alınmaya başlandı. Planları onaylanan illerde ve ilçelerdeki hak sahibi vatandaşlarımız arsa tapularını aralık ayından itibaren alabilecekler. Arsaların tapularının tamamının dağıtımı iki yıl içinde bitecek. Müstakil parseller 192 bin 500 liradan başlayan fiyatlar, 1604 liradan başlayan taksitler ve 10 yıla varan vadelerle TOKİ'nin faizsiz ödeme modeliyle vatandaşlarımıza satılacak. Hisseli parsellerin ödemesi 112 bin 500 liradan ve taksitleri de 937 liradan başlayacak şekilde belirlendi."

Erdoğan, sosyal konutların inşasına 25 Ekim'de Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'taki 5 bin konutun temelini atarak başlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Bakmadan Geçme