İşte kabine toplantısından çıkan başlıklar!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diplomaside uzunca bir süredir uğradığımız çifte standartlar ve haksızlıklar, bize yeni bölgesel dalgalanmalar karşısında dengeli ve yapıcı politikalar geliştirme imkanı sağlıyor. Ekonomik saldırılar karşısında geliştirdiğimiz mekanizmalar sayesinde küresel krizin yıkıcı etkilerini en az düzeye indirmeyi başarabiliyoruz. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı kara kara düşündüren enerji krizine, hem kaynak çeşitlendirmesine giderek hem yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı harekete geçirerek hazırlıklı yakalandık." değerlendirmesinde bulundu.

İstihdam odaklı ekonomi programı sayesinde resesyon tehlikesinin giderek daha yüksek sesle konuşulduğu bir dönemde insanların işinin, aşının, geleceğinin güvence altına alındığını ifade eden Erdoğan, "Bugün Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,4 puanlık azalışla yüzde 9,6 ile tek haneli rakamlara gerilerken, istihdam sayısı 31 milyonun üzerine çıktı. Böylece Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk." diye konuştu.

Hükümetleri döneminin ortalama enflasyonu yüzde 13 iken son günlerde yaşanan sıkıntıların, farklı siyasi ve sosyal saiklerin tetiklemesiyle ortaya çıktığını hatırlatan Erdoğan, enflasyonla mücadeleyi sürdürürken her kesimden insanın hayat pahalılığının yol açtığı refah kaybını telafi edecek adımları da birer birer attıklarını kaydetti.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Bakmadan Geçme