'Kentsel dönüşümü bu denli yapan başka bir belediye yok'

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çobakbayrakdar, görev süresinde yaptığı çalışmaları Kayseri Anadolu Haber'e anlattı. Başkan Çolakbayrakdar, 'Kentsel dönüşümü bu denli yapan başka bir belediye yok' dedi.

Belediye başkanlığımız sürecinde şu ana kadar içinize en çok sinen, iyi ki de bunu yapmışım ya da yapmaya devam ediyorum dediğiniz proje nedir?
Birçok proje için bunu söyleyebilirim gönül rahatlığıyla. Çünkü projeler tuttu. Kocasinan Akademi yüzde yüz dolulukla çalışıyor ve yeni tesisler isteniyor. Çocuk Kulübü istediğimiz noktaya geldi, mahallelerde yeni çocuk kulübü açılması için talepler oluşmaya başladı. Ama bir şey daha var ki sosyal projelerimiz. Dost eli, dost mağaza, orada ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmış olduğumuz destekler, yardımlar ve 12 ay boyunca aktif bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelerle belediyemizin sosyal hizmetler birimindeki arkadaşların sürekli devam eden diyaloğu. Bu diyalog neticesinde insanlara; sadece maddi bir yardım veyahut da gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak yardımların ötesinde belediye olarak, kamu olarak, devlet olarak yanında olduğunu hissettirmeniz. Biz sizinle birlikteyiz. İyi gününüzde, kötü gününüzde, dar gününüzde elimizden geldiği ölçüsünde sizlerin yanındayız diyebilmek çok güzel. 65 yaş üzerindeki insanlara sıcak yemek götürüyoruz. Büyüklerimizi unutmadığımızı, onların yanında olduğumuzu hatırlamak adına onlarla birlikteyiz. Glütensiz paketlerimiz gibi alt alta bunları ekleyip devam edebilirsiniz. Bunlar hakikaten özellikle sosyal yardım projelerimiz tabiri caizse vatandaşın duygusuna hitap eden işler.

Sosyal yardımlardan bahsettiniz. Bireysel olarak da sizin katıldığınızı biliyoruz. Unutamadığınız, bizimle paylaşabileceğiniz bir anınız var mı?
Çok. En son birkaç gün öncesinde hanımımla birlikte ailelerle beraberce yemek yedik. O farklı bir şey ben hep söylüyorum. Bu yapılan işlerin birçoğunu belediye başkanlığının dışında başka işi yaptığınız zaman göremezsiniz ki sosyal hizmetlerdeki durum da böyle. Hiç tanımadığınız, hiç bilmediğiniz bir insan belki sizden yardım bekliyor. Belki sizin yaptığınız ama yaparken farkında olmadığınız veyahut da belediyenin, o koca hengâmenin içerisinde, gerek ekonomik büyüklüğü içerisinde, gerekse iş yükü içerisinde küçücük bir iş onların hayatında o kadar farklı bir nokta açıyor ki ve onun keyfini gelip sizinle paylaşmaları bambaşka bir şey. Şuradan birisi geliyor size. Teşekkür ederim diyor. Siz düşünüyorsunuz. İyi de bu teşekkürü hak edecek ne yaptık? Anlatmaya başlıyor. Siz hani şurada şöyle yapmıştınız ya. Burada böyle yapmıştınız derken işin şekli çok farklı bir noktaya gidiyor. Çok farklı bir boyuta gidiyor. Bir de ben her zaman diyorum ki Kocasinan bizim için kocaman bir aile. Hep denir ya şehri emin. Yani şehirdeki emanetin teslim edildiği insan. O zaman bu emanet bizim açımızdan Kocasinan Belediyesi içerisindeki yaşayan herkes. Oradaki yaşayan anneler, babalar, çocuklar yalnız yaşayan insanlar, kimsesiz yaşayan insanlar. Bir şekilde başını okşamamız gereken çocuklar, elinden tutmamız gereken büyükler, destek olmamız gereken kimsesizler var. Bazen bu işi kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Bu gittiğimiz yerlerde kamera fotoğraf olmadığı için gözümüzden de veyahut da karşı tarafın duygusundan da etkilenmemeniz mümkün değil ama o sıcaklık, o hava bambaşka bir şey.

Esasen ben sizin bu kadar duygusal olduğunuzu bilmiyordum. Zor bir iş yapıyorsunuz. Belediye başkanlığınız süresince içinizde uhde kalmış, en yakınlarınıza bile açıklayamadığınız, aklınızdan şunu yapsam ne kadar güzel olur? Ya da yapabilir miyim acaba dediğiniz proje ya var mı?
Büyük işlerle ilgili bazen diyorsunuz ki mesela şunlar şunlar yapılmalı. Ama o işi yapabilmek için ya kamuoyunun hazır olması gerekir veyahut da imkânlarınızın hazır olması gerekli. Bazen böyle çok büyükçe hayallerim var. Şehirle ilgili işin açıkçası. Ama bunları söylemeyelim. Çünkü o zaman sanki söz vermişçesine onu yapmak gerekir. Ancak büyük hayallerim var, yeri ve vaktini bekliyorum. Ama hakikaten Allah nasip ederse, Allah ömür verirse şehirde yapmayı istediğim, çok arzu ettiğim birkaç tane çok ciddi proje var. Geçmişle gelecek arasında bağ kuracak bir köprü. Ama daha küçük ölçekte dersen, biraz daha ulaşabilecek şeyler derseniz mesela birkaç tane büyükçe 50 bin metrelik, 100 bin metrelik parkları Allah nasip ederse önümüzdeki yıl yapmaya başlayacağız. Şimdi görsellerini hazırlıyor arkadaşlar. Önümüzdeki yıl gün yüzüne çıkacağı için sene sonundan itibaren onları paylaşmaya başlayacağız. O görselleri gördüğü zaman birçok insan Kocasinan'da yaşamak gerekir der herhalde. İnsanı imrendirecek birkaç tane yeni bir parkımız geliyor.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme