İşte kabine toplantısından çıkan başlıklar!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşte kabine toplantısından çıkan başlıklar!

Hacı Bektaşi Veli Hazretleri'nin "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" deyişinin, sıkça dile getirdikleri ve samimiyetle bağlı oldukları bir düstur olduğunu ifade eden Erdoğan, ülkeyi Türkiye yüzyılına hazırlarken bu topraklar üzerinde yapılmamış hiçbir eser ve hizmet, milletin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlı olduklarını söyledi.

Yerinde yürütülen çalışmalarla Alevi, Bektaşi vatandaşların tüm taleplerini, beklentilerini tespit ettiklerini belirten Erdoğan, bunlardan idari tasarrufla hemen çözülebilecek olanları, valilikler ve belediyeler vasıtasıyla çözdüklerini aktardı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi ve Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık. Artık cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalara bu kurumsal yapı çatısı altında destek sağlanacak. Aynı şekilde cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi, Bektaşi inanç önderlerine de bu kurum bünyesinde kadro verilecek.

Tarihsel süreklilik içinde kullandıkları vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi, Bektaşi kurumları, buralardan ücretsiz istifade edebilecek. Böylece ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz. Amacımız, hepimizin peygamberi, hepimizin Ali'si, hepimizin Ehli Beyti, hepimizin Hüseyin'i, hepimizin Kerbelası anlayışıyla hak dostlarının engin irfanlarıyla kurdukları ortak medeniyetimize daha güçlü şekilde sahip çıkmaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alevi, Bektaşilerin asırlık beklentilerine cevap verecek şekilde açıkladıkları müjdelerin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12