iPhone'nun ilk telefonu bakın ne kadara satıldı - Kayseri'de bulunuyor mu?

Apple'ın meşhur markası iPhone'nun 17 yıl önceki modelinin açık artırma yoluyla rekor bir rakama satılmasının ardından Kayseri'de en eski iPhone markalı telefonun ne kadar olduğunu, Kayseri'de telefonculuk yapan Emre Korkmazyürek açıkladı.

iPhone'nun ilk telefonu bakın ne kadara satıldı - Kayseri'de bulunuyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Apple’ın meşhur markası iPhone’nun 17 yıl önceki modelinin açık artırma yoluyla rekor bir rakama satılmasının ardından aynı model telefonun ne kadar olduğunu telefonculuk yapan Emre Korkmazyürek, Anadolu Haber muhabirine anlattı.

130 bin dolara satıldı

Apple’ın efsanevi markası iPhone'un ilk modeli, 17 yıl önce piyasaya sürülmüştü. Bu model, son günlerde bir açık artırmada kutusu açılmamış ve 4 GB kapasiteli olarak nadir birinci nesil cihaz, 130 bin dolara alıcı buldu. Ancak, bu satışın ardından Kayseri'de aynı modelin bulunup bulunmadığı merak konusu oldu.

Kayseri'deki telefonculuk sektöründe faaliyet gösteren Emre Korkmazyürek, merak edilen soruya cevap verdi. İlk iPhone modellerinin koleksiyoncular tarafından rağbet gördüğünü ifade eden Korkmazyürek, Kayseri'de de bu modelleri bulmak mümkün olduğunu ancak kutusu açılmamış ve sıfır durumda bir iPhone bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki tarihine dikkat çeken Korkmazyürek; ‘2008 yılında Türkiye'de satışa sunulan iPhone 3 modeli bile şu anda 16 yıl öncesine ait olmasına rağmen, koleksiyoncular arasında 15 ila 45 bin TL arasında alıcı bulabiliyor’ dedi.