Ünlü maden suyunda bakteri çıktı!

Türkiye'nin ünlü maden suyu markası Beypazarı'nın ardından o markada da insan ve hayvan dışkısında bulunan bir bakteriye rastlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ünlü maden suyunda bakteri çıktı!

İsviçre Türkiye’nin en sevilen ünlü maden suyu markası hakkında içeriğinde yüksek miktarda bor bulunduğunu iddia etmişti. Şimdi ise İsviçre’nin kendi markasında insan ve hayvan dışkısında rastlanan bakteri bulunduğu ortaya çıktı. Peki o marka Türkiye’de satılıyor mu? İşte detaylar…

Bir süredir gündemi meşgul eden maden suyu skandalına bir yenisi daha eklendi. İsviçre firması Nestle, işlettiği kuyulardan birinde dışkı bakterisi bulunması nedeniyle Perrier markalı iki milyon şişeyi imha ettiği öğrenildi.

Firma, iki milyon şişeyi ‘ihtiyati tedbir olarak’ imha ettiğini duyurdu. Fransız Le Monde’nin haberine göre, ürünlerde dışkı örneklerine rastlanılmasının Mart ayı ortasında Fransa'nın Güneydoğu’sunu vuran Monica fırtınasıyla bağlantılı çok şiddetli yağışların ardından gerçekleştiği düşünülüyor.

Nimes yakınlarındaki Vereze'de bulunan kuyu, 1903 yılında kurulduğundan bu yana Perrier markası için maden suyu üretiyor.

Şirkete göre işletmenin 'yetkililerin kontrolü altında uygun bir zamanda yeniden faaliyete geçeceği' beklense de maden suyu üreticisi, kaliteyi korumak için bazı markalarında yasaklanmış uygulamalar kullandığını kabul etmesinin ardından Ocak ayının sonundan bu yana zaten baskı altındaydı.

Nimes yakınlarındaki Vereze’de bulunan kuyu, 1903 yılında kurulduğundan bu yana Perrier markası için maden suyu üretiyor. Kuyuda daha önce herhangi bir soruna rastlanıp rastlanmadığı da merak konusu oldu. 

Öte yandan Perrier marka maden suyu Türkiye’deki pek çok zincir markette de satılıyor.