Kayserililer dikkat – 1 Nisan'da yasak başlıyordu - Uygulanacak mı?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren önemli bir haber gelmiş, Merkez Bankası'nın aldığı karar göre, 1 Nisan itibariyle yasak başlıyor denilmişti. Peki uygulamaya geçecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat – 1 Nisan'da yasak başlıyordu - Uygulanacak mı?

Türkiye’de milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanıyor. Merkez Bankası’nın aldığı kararla kredi kartı kullanıcılarına üzücü bir haber gelmişti. Nakit avans 1 Nisan tarihi itibariyle yasaklanmıştı. Peki uygulamaya geçecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayserililer dikkat – 1 Nisan'da yasak başlıyor!

Merkez Bankası tarafından alınan kararla 1 Nisan tarihinden itibaren nakit avans özelliğini yasaklanıyordu. Kredi kartı kullanıcılarının yaşayacağı bu önemli kısıtlama ile tüketim harcamalarının dengelenmesi amaçlanıyordu.

Bu düzenleme ile nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranları yüzde 5’e çıkarılacak ve taksitlendirme imkânları sınırlanacak, bu da nakit avans özelliğinin tamamen yasaklanabileceği öngörüsünü beraberinde getirmişti.

Yüksek faiz oranları ve sınırlı taksitlendirme seçenekleri nedeniyle, bu durumun tüketim aktivitelerini azaltarak enflasyonu düşüreceği düşünülüyordu.

Yasağın başlamasıyla birlikte, bankamatiklerden veya ATM’lerden kredi kartı ile nakit çekme işlemi yapılamayacak, ayrıca da kredi kartı ile yapılan alışverişlerin sonradan taksitlendirilmesi de mümkün olmayacaktı.

Ancak son gelişme ile Merkez Bankası'ndan bankalara gönderilen talimatla nakit avans ve kredili mevduat hesabı düzenlemeleri konusuna açıklık getirildi.

Merkez Bankası yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Bu talimata göre, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağı ifade edildi.

Bankalara gönderilen yazıda, 'Başkanlık makamı talimatı kapsamında, bireysel kredi kartları vasıtasıyla yapılan kuyum harcamaları ve nakit çekimlerinin kredi türüne göre menkul kıymet tesisinden hariç tutulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir' denildi.