Meslek liseleri taşınıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitimdeki devrimleri devam ediyor. Bu kapsamda meslek liselerinin taşınması gündemde! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Meslek liseleri taşınıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eğitim sisteminde gerçekleştirdiği değişiklikler kapsamında mesleki ve teknik liselerin eğitiminde de değişikliklerin yapılacağı belirtildi. Buna göre 12. Kalkınma Planı çerçevesinde yapılacak düzenlemeler ile birlikte meslek ve teknik eğitiminin daha sektör odaklı hale getirilmesi amaçlanıyor.

Karar’da yer alan habere göre,''Endüstriyel İşbirliği Okulu'' programı devreye alınarak 11. ve 12. sınıf öğrencileri, öğretmen ve diğer öğreticilerin denetiminde işletmenin üretim süreçlerine aktif olarak katılacağı ifade edildi.

Meslek liseleri taşınıyor!

Meslek liselerinin üretim süreçlerinde aktif olması açısından önem arz eden bu taşınmayla öğrencilerin iş dünyasıyla daha sıkı bir bağ kurması, istihdamın kolaylaştırılması amaçlanıyor. 

Yapılan değişiklikle birlikte öğrencilerin sektöre daaha hızlı entegre olmalarını sağlayacak 4 ana eğitim modeli hayata geçirilecek. Bölge okulları, ihtisas okulları, sektör içi okullar ve sektöre entegre okullar, öğrencilerinde meslek edinme süreçlerinde önemli fırsatlar sunacağı belirtiliyor.

Meslek liseleri taşınıyor!

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'İn haberine göre, Meslek liselerinde 9. ve 10. sınıflarda güvenli işletme ortamlarında temel eğitim alan öğrenciler, 11-12. sınıflarda üretim süreçlerine aktif olarak katılacak.