Meteorolojiden 14 il için ciddi uyarı – Kayseri de var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 14 il için ciddi uyarılar yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Meteorolojiden 14 il için ciddi uyarı – Kayseri de var!

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda 14 il için ciddi uyarılar yapıldı. Uyarılara göre il il fırtına, toz taşınımı ve çığ düşme tehlikesi bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü her gün vatandaşları yaşanacak hava olaylarına karşı uyarıyor. Yapılan son tahminlere göre ise Türkiye’de hava durumu bugün şu şekilde; ‘Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Marmara ve Ege’de toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır’

Hava sıcaklığı: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgâr: Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı: Rüzgârın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz taşınımı uyarısı: Marmara ve Ege’de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Kayseri'de de sabah saatlerinde ciddi bir soğuğun olduğu gözlemlenirken soğuk havanın öğle saatlerinden itibaren yerini hafif rüzgara bırakacağı ısının bir miktar artacağı belirtiliyor. 

Uzmanlar böyle günlerde özellikle soba kullanan ev sakinlerine uyarılarda bulunuyor.

Meteorolojiden 14 il için ciddi uyarı – Kayseri de var!

Meteorolojiden 14 il için ciddi uyarı – Kayseri de var!

Meteorolojiden 14 il için ciddi uyarı – Kayseri de var!

Meteorolojiden 14 il için ciddi uyarı – Kayseri de var!