Pınarbaşı Belediyesi'ne kayyım talebi!

Yerel seçimlerin ardından Pınarbaşı ilçesinde kriz sürüyor. Her geçen gün daha da artan krizler üzerine CHP Kayseri İl Başkanlığı Pınarbaşı Belediyesi'ne kayyım atanması talebinde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Pınarbaşı Belediyesi'ne kayyım talebi!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin tamamlanmasının ardından ilçede nabızlar her geçen gün yükseliyor. Konuyla ilgili Kayseri Valiliği’ne başvuru yapan CHP Kayseri İl Başkanlığı Pınarbaşı Belediyesi’ne kayyım atanmasını talep etti. 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi tamamlanması ile birlikte Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki seçim sonucunda MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, CHP tarafından mühürsüz oy çuvallarının mühürlü oy çuvalıyla değiştirildiği belirtilerek MHP seçim sonucuna itiraz etmişti. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde belirsizlik hâkimken,  İlçe Seçim Kurulu kararı ile Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 ret oyu ile karar verildi.

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından Pınarbaşı ilçesinde düğüm çözülemiyor. Milliyetçi Hareket Partisinin itirazları üzerine, İlçe Seçim Kurulu seçimleri iptal etmiş ve yeni seçim tarihi olarak 2 Haziran açıklanmıştı. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi konuyu İl Seçim Kuruluna taşıma kararı aldı. CHP Kayseri İl Teşkilatı, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve üyeler bir araya gelerek itirazlarını gerçekleştirdi. 

Başkanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi, ‘Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulunun 2024/54 sayı ve 03.04.2024 tarihli kararı ile Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Belediye Meclis Üyeliği Seçimlerinin iptaline ve seçimlerin 2 Haziran 2024 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. İptal edilen seçimler doğrultusunda itiraz süreçleri devam etmekte olup, itirazların inceleneceği süreç içerisinde, Pınarbaşı Belediyesi’nin mevcut belediye başkanı tarafından yönetilmeyeceği, tarafımıza gelen ihbarlar doğrultusunda, belediye içerisinde bazı usulsüz işlemler yapıldığı iddia edildiği hususu dikkate alınarak acilen ve tedbiren 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 45, 46. Maddeleri gereğince, Pınarbaşı Belediyesi'ne  "Belediye Başkanı" görevlendirilmesi (Kayyım Atanması) için başvurumuz Kayseri Valiliği'ne iletilmiştir’