Celal Kösedağ

ADAM GİBİ ADAMLAR LAZIM!

Celal Kösedağ

Hes Kablo Kayserispor'da sorunlar çok ama çözüm için somut adım atılmış değil.
Bu takımın uzun lig maratonunda sıkıntı çekmemek adına, rahat bir sezon geçirmesi adına mutlaka ama mutlak takviyeye ihtiyacı var. 
Hem de adam gibi adamlara ihtiyacı var.
Kale hariç her bölgeye takviye yapılması lazım.
Sol bek, sağ bek (Lopes gidecekse), Sapunaru'nun yanına iyi bir stoper (sol ayaklı, hızlı, çabuk, kademeye girebilen, yer toplarında etkili, Sapunaru'yu tamamlayan özellikte olmalı) ve iyi bir alternatif stoper, Gustavo'nun yanına iyi bir savaşcı, Mensah gidecekse onun yerine iyi bir sekiz numara ve on numara oynayacak adam eksiltebilen, direk kaleye gidebilen bir isim, sağ kanada, sol kanada (Pedro gidecekse) ayrıca her iki kanatta oynayabilcek alternatif bir isim, forvete Kravest'in durumuna göre bir ya da iki tane oyuncu alınması şart.
Alınacak bu isimlerden biri savunmanın arasına arkasına sarkabilen, hızlı, çabuk, kuvvetli, adam eksiltebilme ve gerektiğinde de kanatta oynayabilme özelliği olmalı.
11 Eylül'de lig başlayacak, sıkışık bir takvim olacak, sakatlık, cezalı, fiziksel-mental yorgunluklar olacak bu maratonda.
Bunlarda düşünüldüğünde adam gibi adamlara çok ihtiyaç var. 
Vakit gittikçe daralıyor. kulüp hala transfer tahtasını açmaya, bağımsız denetçi raporunun borç raporuyla, Mensah gidecek mi kalacak mı? Kravets ve Lopes ücretlerinde indirim mi yapacak yoksa gidecekler mi? Pedro gelen tekliferden sonra ayrılacak mı sorularıyla uğraşıyor.
Yönetimin öncelikle transferde içerdeki sorunları halledip sora nokta atışı yaparak kısa sürede ideal onbiri belirlemesi sonraki süreçte de alternatif isimleri almak için çalışması gerekiyor.
Elbette yönetim şuan boş durmuyor. Hocanın verdiği rapora göre verdiği ismlere göre çalışmalarını yapıyor, görüşüyor, pazarlık yapıyor ama vakit geçiyor ve zaten kısa süreli olacak hazırlık kampına katılmaması demek hazır olana kadar ayların geçmesi demek olacak. 
Bütçe, rapor, transfer tahtası, harcam limiti, içerdekiler gidecek mi kalacak mı derken atı alan Üsküdar'ı geçer.
Böyle bir tablo demek sezonun yine ızdıraba dönüşmesi demek olacak. 
 

Yazarın Diğer Yazıları