Hatice Karaca

Keşke her şey rüya olsaydı…

Hatice Karaca

KAHRAMANMARAŞ merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6'lık iki ayrı deprem ile Türkiye yıkıldı.

‘Canımız yandı kelimesi çok basit kalıyor, söyleyecek, bunu tanımlayacak doğru bir cümle kuramıyorum.

Bu depremlerde Kayseri’nin de sallanmasına rağmen, biz bu kadar korkmuş, evlerimize giremezken, ayakta durduğumuz halde, nefes alıyorken bile korkarken, oradaki insanların korkusunu düşünemiyorum, aklım almıyor..

Kıyamet gibi bir hafta..

Keşke her şey rüya olsaydı

O kadar can yandı ki, kimi evladını, kimi annesini, kimi babasını, kimi sevdiğini kaybetti. Bu bir hafta beynimde canlanmıyor, beynim durmuş gibi kabul edemiyorum. İşe gidiyorum, yemek yiyorum, neyi nasıl yaptığımı bilemiyorum, çoğu insanlar gibi..

Bu nasıl bir acı? Enkaz videolarını izlerken bir yandan kurtulanlara sevinip bir yandan hayatını kaybedenlere ağlamak... Allah'ım bir daha yaşatmasın diye dua etmek.. Çok acı.. 

Herkes kendi imkânı ile yardım yaparken, genci, yaşlısı, çocuğu, hep birlikte Türkiye tek yürek olurken, bir de aramızda insan olmayan hırsızlarla uğraşılıyor. Onlar için çok daha farklı şeyler yazmak isterdim.

Bir de siyaset olayı var, böyle günlerde bile siyaset yapılıyor, çamur atılıyor. Deprem ile ilgili eksiklerin, aksaklıkların konuşulacağı yer ve zaman bugün değil ama vampirlerin kanla beslendiği gibi insanların acılarından beslenen siyaset anlayışı bir türlü değişmiyor. Elinize ne geçecek, bu ayrıştırıcı tutum size ne kazandıracak. Birlik olma zamanı varken, yardımın bir ucundan tutmak varken, hâlâ siyaset, hâlâ hırsızlık, Allah'ım ne günlere kaldık..

Elin memleketinden yardıma geliyorlar, bizim içimizdekiler de bizi yağmalıyor. Yardım bekleyen ve yardım eden onca insan varken, herkes çabalarken, 83 milyondan üç beş  kansız çıkıp, acımıza acı ekliyor.

Bu soğukta, ayazda, uykusuzluğa ve birçok zorluğa rağmen canla başla deprem bölgelerinde yardım edenlerden, elinden geleni yapanlardan Rabbim razı olsun.

Peki bu felaketten sonra neler olacak yaralar nasıl sarılacak?

Ülkece yine zor günler geçiriyoruz. İnsanız, aciziz, felaketten sonra bir yandan ağlayıp enkaz altından bir can daha çıkmasın diye dua ederken bir yandan sonraki süreçte her şeyin iyi olması için umut ediyoruz..

Allah bu devletin ve yüce Türk milletinin yardımcısı olsun.

Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralı depremzedelere acil şifalar dilerim..

Bu zor günler aşılacak ama asla unutulmayacak..

Yazarın Diğer Yazıları