Hilal Açıkyürek

Kadın Kooperatifleri

Hilal Açıkyürek

Vali Gökmen Çiçek’in Kayseri’de göreve başladığı ilk günlerden itibaren pek çok projeye imza attı. Sanayi, turizm, eğitim gibi alanlarda çok önemli işlere imza attı. Kendi tez canlılığı, hareketliliği ve dinamizmini kısa sürede şehre yansıttı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük felaket nedeniyle deprem bölgesine görevlendirilince bazı işler ister istemez aksadı. Ancak Vali Bey’in bu işleri oradan da takip ettiğini duyduk.
Benim bugün sözünü edeceğim konu, Vali Çiçek’in talimatıyla ilçelerde hayata geçirilen Kadın Kooperatifleri. Kayseri’nin bazı ilçelerinde Kadın Kooperatifleri kurularak, kadın işgücünün ekonomiye kazandırılması sağlandı.

Kadınlar bu kooperatif çatısı altında bir araya gelerek hem üretim yapıyor, hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de ilçelerinin tanıtımına destek oluyorlar.
İlçelerdeki kadınlar, kooperatiflerin faaliyetlerinden o kadar memnunlar ki anlatmak neredeyse imkansız. Bugüne kadar böyle bir girişimin olmamasından da hayıflanmıyor değiller. Kadın Kooperatiflerinin faaliyetleri, yaptıkları cirolar, ilçeye kazandırdıkları bu projenin ne kadar başarıya ulaştığını gösteriyor. Öyle sanıyorum ki yakın bir zamanda, bu proje tüm il geneline yaygınlaştırılacak.

Vali Gökmen Çiçek, bu projeyi önümüzdeki günlerde bir adım daha öne taşıyacak faaliyetler de yaptı. 16-25 Haziran tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi’nde bir fuar gerçekleştirilecek. Fuara, ulusal çapta hem basın hem de ünlüler davet edildi. Pek çok kişi, seve seve katılacağını bildirdi.

Bu fuarla birlikte, kooperatiflerde üretilen ürünlerin yurt çapına hatta uluslararası alana taşınması planlanıyor. Zaten, pek çok ürün dış piyasada kendine ciddi manada alıcı bulmuş durumda. Ama bu fuar sayesinde bu süreç daha da hızlanacak ve kurumsal bir nitelik kazanacak.
Vali Çiçek, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Biz de bu paylaşımı olduğu gibi yayınlayarak, duymayanlara duyurmuş olalım:

““Kayseri Kadın Kooperatifleri 16-25 Haziran tarihlerinde Kayseri Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen muhteşem fuarla kapılarını açıyor. Kadınlarımızın emekleriyle oluşturdukları ürünleri görmek ve kadın girişimlerine destek olmak için Kayseri Kadın Kooperatifleri fuarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

Yazarın Diğer Yazıları