Yine MEB yine değişklik - Veliler bayılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitimde devrim niteliğinde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Obeziteyle mücadele kapsamındaki bu değişiklik de çocukların sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunurken velilerinde uygulamayı destekleyeceği bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yine MEB yine değişklik - Veliler bayılacak!

Türkiye dünyada obezite sıralamasında dikkat çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da 'Sağlıklı Besleniyorum' projesi kapsamında bir değişikliği radarına alarak obetizeyle mücadeleyi hedefliyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, MEB, ''Sağlıklı Besleniyorum'' projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba ve meyve günü düzenleyecek. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce okul kantinlerine konuya ilişkin resmi yazıyla karar duyuruldu.

Karara göre, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, 'çorba günü' için üretilecek çorbanın anlık tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Yine MEB yine değişklik - Veliler bayılacak!

Bakanlık projenin dikkat çekmesi vee öğreniclerini katılımını arttırmak için okul kantinlerinde asılmak üzere afişler de hazırladı. Afişlerde, '''Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta', 'Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana', 'Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?', 'Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler''' gibi yazılı sloganlar hazırlandı.

Projeye ilişkin açıklama yapan Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin obeziteye karşı atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, bir günün yeterli olmadığını söyledi.

Yine MEB yine değişklik - Veliler bayılacak!

Şahin, 'Kantinciler dilediği gün, dilediği saatte çorba yapabilsin. Her türlü yemeği yapabilecek donanıma sahibiz. Kantinler, öğrencilerin mutfağı gibi olsun istiyoruz. Sadece çorba değil sulu yemek, pilav, salata vs. de yapıp satmak istiyoruz.'' dedi.

Bu programla öğrenvilerin fiziksel aktiviteye teşvik edilmesi, gıda konusunda bilinçlendirilmesi, gıda güvenliği ve kalitesinin aratılmasının sağlaması, öğrencilerin geleneksel tatlarla buluşturulmasıya gıda isrefının engellenmesi hedefleniyor.