Demet Öztürk

Çok şükür bin şükür

Demet Öztürk

Kayserispor, özellikle ikinci yarıda çok istedi ve 3 puana uzandı. Galibiyet ne kadar güzelse ikinci yarıda oynanan futbol da o kadar güzeldi.

Çıktığı 3’üncü maçını da kazanan Uğur Kulaksız, saha kenarındaki heyecanıyla Sumudica ve Yılmaz Vural’a taş çıkarttı!

Evet, şükür edilecekse bu galibiyete edilmeli. Çok şükür, bin şükür.

Umarım bu başlangıç olur, biz de mucizeyi dışarıda arama sevdasından vazgeçeriz.

Maça iki takım da kötü başladı.

Hatta iddia ediyorum, ilk yarıyı üste para verseniz kimse izlemek istemez. Ama ikinci yarıda Kayserispor’a sihirli değnek değmişti. Yere göğe sığdıramadığımız hocaların aksine Uğur Kulaksız risk aldı, sadece galibiyeti düşündü ve semeresini de fazlasıyla aldı. Bu 3 puan Uğur Kulaksız’a yazar.

Galibiyette elbette öne çıkan futbolcular vardı. Ramazan şüphesiz sahanın yıldızıydı. Arı gibi çalıştı, defansta ofansta kazanmak için neler yapılmasını gösterdi. Lenon bölüm bölüm çok iyi oynadı. Geldiğinden beri eleştirilen Muhar attığı gol dışında da futboluyla öne çıktı. İlhan Parlak, kanatlardan doğru orta yapıldığında ceza sahasında ne kadar etkili olabileceğini attığı golle gösterdi.

Ulusal basının kahraman ilan ettiği! Sumudica, oyuncu değişiklikleriyle takımını geriye götürürken, Uğur Kulaksız, doğru zamanda doğru değişikliklerle kazanmasını bildi. Kayserispor’un ilk golü, Caner-Gökhan Gönül ikilisinin yıllardır yaptığı korner organizasyonunu anımsattı. Bu kez Maglica-Muhar ikilisiydi gole imzasını atan.

Ne karambol, ne şans. Kayserispor’un bu galibiyeti, istek, arzu, hem teknik kadro, hem de futbolcuların ikinci yarıdaki coşkusuyla geldi. Aksayan yönler de vardı mutlaka, ama eminim antrenmanlarda onlar da giderilecektir.

Kayserispor’un ikinci yarıdaki oyunu bu sezonun en iyilerindendi. Öncekilerde de Uğur Kulaksız imzası olduğu dikkate alındığında, genç teknik adamın hakkını da teslim etmek gerekir. Uğur hocanın, saha kenarındaki heyecanı, gollerdeki coşkusu, Yılmaz Vural ya da Sumudica’dan farksızdı. Uğur Kulaksız, şans bulursa önümüzdeki dönemde de Süper ligin rengi olmaya aday.

Uğur hoca, Dan Petrescu tercihi ve sonrasını gördükten sonra, insan ‘Keşke’ demeden edemiyor. Kendi değerlerimize güvendiğimizde, ne Sumudica’ya, ne Petrescu’ya ihtiyaç var. Yeter ki Kayserililere de şans verilsin.

Bu maç geride kaldı. Kayserispor’un önünde kritik haftalar var. Sarı kırmızılılar Hatay deplasmanı, ardından Galatasaray ve Karabük deplasmanıyla yoluna devam edecek. İkinci yarıdaki futbol bu maçlar içinde kaygıları sıfıra indirdi.

Bu galibiyet, futbolcuların özgüven yüklemesine ve Uğur Kulaksız liderliğinde tarih yazması için bir adım olsun.

Son söz; Lung’un da bir an önce takıma dönmesi şart!

Ayağı kırılan, çapraz bağları kopan futbolcular döndü. Kayseri’de giden gelmiyor.

Yazarın Diğer Yazıları