Demet Öztürk

Savunmayı durduramadık!

Demet Öztürk

Kayserispor golle başladığı karşılaşmada kendi savunmasını durduramadı!

Orta sahaların rahat geçildiği halı saha maçı havasındaki ilk yarıda son dakika gelen Alanya golü Kayserispor’a da erken havlu attırdı.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; Bu hezimetin baş sorumlusu Teknik Direktör Hikmet Karaman.

Milli ara Kayserispor’a yaramamış.

Deplasmanda bulduğu erken gole rağmen, o kadar savruk oynadı ki 2 kez öne geçtiği karlaşmayı 6-3 gibi farklı şekilde kaybetti.

Takım savunması forvetten başlar ama bu kez Kayserispor gerçekten kendi savunma oyuncularını durduramadı!

Alanya maçı öncesi Mensah, Uğur gibi eksikleri olan Kayserispor, Hikmet Karaman’ın ofansif bir kadro tercih etmesiyle oyunun hücum yönünü dündü sadece.

Erken gelen gol Kayserispor’un acemice hataları nedeniyle uzun sürmedi. İki kez öne geçen Sarı kırmızılılar, attığı her golün ardından kalesinde gol gördü.

İki takımın da hücumu düşünmesi ortaya zevkli bir maç çıkmasını sağladı ama, sahada ne yaptığını bilmeyen, savunmayı unutan, oyuna konsantre olamayan Kayserispor gol düellosunun farklı kaybedeni oldu.

Gol illa ki rakibin hatasından bulunur. Ama Kayserispor savunması o kadar kötüydü ki, doğru yapan nerdeyse yoktu.

Bana göre Hosseini, İbrahim, Emrah, Yasir  ve Lung performansı yetersiz kalan oyunculardı. Ama  en önemlisi Hikmet Karaman’ın performansı!

İlk yarıyı 3-2 geride kapatan Kayserispor’da teknik direktör Karaman,  yaptığı oyuncu değişiklikleriyle, rakibin ekmeğine yağ sürdü. 

Alanya yenilgisi, bizim haftalardır anlatmaya çalıştığımız aksaklıkların Kayserispor’un yüzüne tokat gibi vurulmasından başka birşey değil.

Sarı kırmızılılar Galatasaray galibiyetinin ardından en azından futbol olarak toparlayamadı.

O maçın yıldızlarına bakın. Bir de o futbolcuların sonraki performansına.

Aynı şey Karaman için de geçerli.

Rakip takımın orta sahayı elini kolunu sallayarak geçmesi, sağdan soldan bindirme yapması, Kayserispor ceza sahasında ‘serbest giriş kartları’ varmışçasına rahat dolaşmalarını birileri taraftara anlatmalı.

Sonuçlardan bağımsız olarak ligin en istikrarsız takımının Kayserispor olduğunu söyleyebilirim.

Derdim üzüm yemek… Testi kırılmadan da benzeri şeyleri yazdım aslında.

Kayserispor’un puan cetvelindeki yeri kimseyi kandırmasın.

Zira alt sıralardaki takımlarla aradaki puan farkı hızla kapanıyor. Diğer anlamla Kayserispor birkaç haftadır cepten yiyor.

Felaket tellallığı yapmayalım ama, futbolcuların bir an önce kendilerine çeki düzen vermesi lazım.

Sahada yürüyen, mücadeleden kaçan, takım oyunundan uzaklaşan isimler var. Karaman’ın da futbolcuların da şapkayı önlerine koymalarının zamanı geldi de geçiyor.

Karaman ve futbolcular Konya deplasmanına özür maçı olarak bakmalı. Konya deplasmanı, Alanya maçının unutulması ve taraftarın gönlünün alınması içiniyi bir fırsat. Sarı kırmızılılar Konya deplasmanıyla birlikte yeniden lige dönmeli ve tırmanışa geçmeli.

Galatasaray maçında doğru olan, sonra rafa kaldırılan nelerdi?

Önce onun belirlenmesi, sonra da 6-3’ün ezikliğinden bir an önce kurtulmak gerek. Yoksa kabus dolu günler geri gelir…

Yazarın Diğer Yazıları